6 Tips Elakkan Badan Lesu Ketika Bangun Tidur

Pernah tak anda rasa letih atau macam tidak larat hendak bangun dari katil?Apabila berdepan situasi sebegini,pastinya melemahkan semangat anda untuk memulakan hari baru.Kalau hari cuti dan anda tak bercadang nak ke mana-mana,mungkin ianya bukan satu masalah tetapi kalau hari biasa dan anda ada banyak kerja yang nak diselesaikan,ianya memang masalah… Read more

Pantang Larang Orang Jepun.

1.Kepercayaan nombor 4 dan 9 Angka 4 dan 9 dianggap sebagai nombor atau angka sial di kalangan masyarakat Jepun kerana sebutannya iaitu 4 sama dengan kata untuk “kematian”(shi).Manakala nombor 9 pula disebut “ku” bermaksud “kesengsaraan”.Oleh kerana itu,orang tidak boleh membuat hadiah yang terdiri daripada empat bahagian atau kuantiti dan seumpamanya…. Read more

Tips Senaman Untuk Pelajar Asrama.

Kehidupan sebagai pelajar di asrama buat kali pertama samada di sekolah atau di kolej pasti membuat anda ‘culture shock’.Secara tiba-tiba anda kena duduk dengan orang yang anda tak pernah kenal di ruang yang terhad yang jauh berbeza dengan kehidupan yang selesa di rumah sendiri.Secara tiba-tiba juga anda rasa yang kehidupan… Read more

Alat Kawal TV Paling Kotor di Hotel

Percaya tak itu adalah hasil kajian yang dilakukan oleh penyelidik Universiti Houston. Menurut kajian tersebut juga, alat kawalan televisyen dan suis lampu tepi katil adalah yang tempat atau benda paling kotor yang boleh didapati di bilik hotel. Ini logik juga kerana itu adalah benda yang paling biasa disentuh oleh pelanggan… Read more

Rekabentuk Katil Yang Sempoi

Katil ni bukan tempat tidur je, tapi ada juga yang direka untuk bentuk yang dapat menarik perhatian, mari kita tengok contoh2 rekabentuk katil yang pelik dan moden: Yang ni mesti lembut sekelilingnya: Kalau yang ini sesuai untuk budak2: Untuk orang suka makan, hehe: Yang ni tak tau la best ke… Read more

Katil Maut..

Salah sebuah katil di dalam bilik ICU sebuah hospital ternama kerap mengalami kejadian pelik.. Setiap pesakit yang ditempatkan disitu pasti akan meninggal pada satiap hari Jumaat pagi tanpa mengira umur, jantina atau tahap kesihatan mereka.. Perkara ini sangat membingungkan para doktor… Lalu para doktor memutuskan untuk memantau katil tersebut… :kyu:… Read more

Katil yang Boleh Dimakan

Penah tengok orang makan katil tak? Katil berperisan cokelat ni memang boleh dimakan. Tapi rasanya kalau nak tidur atas katil ni kena fikir dua kali dulu… huhu