Anne Ngasri & Tunangnya, Sumali Reduan Nikah Disember ini

Anne Ngasri telah pun bertunang dengan Setiausaha Kerja Pemuda UMNO Malaysia, Mohd. Sumali Reduan pada 11 November lalu dan mereka dikhabarkan akan bernikah pada bulan Disember ini. Menurut Anne Ngasri , beliau dan tunangnya itu sudah berkawan selama setahun namun hubungan mereka pada masa itu sekadar kawan biasa kerana dia… Read more

Remaja ditetak kerana lewat 2 minit Topup

Hanya kerana Topup hanset RM10, seorang remaja lelaki ditetak rakan baiknya menggunakan pedang samurai dalam kejadian di Batu 22, Jalan Kuching-Serian, di sini, malam kelmarin. Mangsa,Phang, 18 menerima lapan jahitan di lengan kiri akibat insiden itu. Kata Phang, Sebelum kejadian Abi (nama kawan baiknya) yang bekerja di Sibu sedang bercuti… Read more

Lawak Polis dan Pemandu Antarabangsa

Kisah ini terjadi pada tahun 1990 semasa aku dan seorang rakan hendak mencari kedai spare-part motor. Aku yang pada masa itu memiliki lesen ‘L’ dengan penuh bangga lagi confident membawa motor kapcai ayahku untuk mencari kedai spare-part motor tanpa perancangan ke arah mana kami harus cari kedai tersebut . Di… Read more

Lawak Kad Raya

Pada suatu hari yang ceria, Meenachi sedang bersembang dengan kawan baiknya, Minah.. Meenachi: Aiyooooyooo Minah Minah..,awak dapat tak kad raya yang saya kirim bulan lepas.? Minah: Awak ada hantar ke Meena? Saya tak dapat la.. Meenachi: Ish ish ish, camne boleh tak dapat ek? Minah: Awak ada letak setem ke… Read more

Kanibal

Tiga orang pengembara yang tersesat dalam hutan tebal telah ditangkap oleh sekumpulan masyarakat orang asli kanibal. Mereka diikat pada pokok yang besar. Ketua kumpulan kanibal tampil ke depan ketiga-tiga pengembara tersebut dan berkata, “kamu telah menceroboh ke kawasan kami. Sebagai hukuman, kamu diberi dua pilihan – dibelasah atau dimakan?”Dia merenung… Read more

8 Alasan Tolak cinta Bestfriend

Dari kecil kamu berkawan dengan nya. malah keakraban seperti seorang yang bersaudara. Namun kini tiba-tiba dia meluahkan perasaan cintanya terhadapmu. Kamu pasti berasa serba salah untuk memberikan jawapan. Mahu terus mengatakan tidak sudi, bimbang menyakiti hatinya namun untuk menerimanya tidak pernah ada rasa cinta dihatimu terhadapnya. Berikut 8 alasan yang… Read more

Budak Bodoh Lagi Bangang

abu bawa 2 ketul ayam. sambil PEGANG dua ketul ayam tu dier tanyer kawan dier ali…… “ali cube teka berapa ketul ayam yang saye bawak???? kalau betul saya akan bagi KEDUA DUA ayam saya…. si ali yang tak tau mengira pun cuba la teka si ali menjawab”emmm berapa yer….. TIGA… Read more

Kisah Isteri Aku…

Bosan2 cam ni, mari kita baca ini cerita sikit, ada seorang suami namanya Samad. Satu hari dia bercerita lah dengan kawan baiknya yang bernama Karim. Dia bercerita kepada Karim tentang isterinya yang betul-betul sayang padanya. Kata Samad, kalau dia tak pergi kerja, misal kata demam atau sebagainya, dia akan dilayan… Read more

10 Alasan Anda Dipilih atau Di reject

Biarpun telah lama berkawan tetapi si dia dia tidak pernah memberi jawapan yang pasti sama ada kamu ini pilihannya ataupun tidak. Sebenarnya, tidak perlu tunggu si dia berterus terang kamu sendiri sudah boleh menggak keputusannya. Mudah sahaja. Berikut adalah tanda-tanda kamu adalah pilihannya dan bukan pilihannya. Mana satu yang kamu… Read more

Tupai Adik beradik Kucing

Pada mulanya, ingat tupai ni cuma berkawan dengan kucing ni tapi tak sangka pulak tupai ni menyusu dengan ibu kucing sekali… Hurm, takde info pasal pemilik kucing ni tapi serius comel sangat diorang ni…miawww dan err (camne bunyi tupai ek?) hehe Source: Miezekatzen