Pressure Cooker Yang Murah

Tentu ramai yang suka memasak dalam kalangan pembaca blog esempoi bukan? Sekarang di bulan puasa tentu banyak masakan yang kita nak cuba masak bagi keluarga kita. Setengah masakan ada yang perlu menggunakan pressure cooker. Pressure cooker ni merupakan periuk yang boleh digunakan untuk memasak sesuatu masakan dengan cepat dan hasilnya… Read more

Azhar Sulaiman Mengaku Murtad Di Facebook

Apa la Azhar Sulaiman ‘main-main’ Mengaku Murtad Di Facebook. Apa dia ingat macam berlakon? Bab-bab akidah mana boleh buat main atau buat lawak. Perbuatan ini memang bodoh punya perangai. Walaupun kita saja lawak -lawak cakap dah murtad, dah dikira murtad dah sebab bab akidah ini termasuk perkara yang tidak boleh… Read more

Roket Palestin kena Tel Aviv, Israel

Sehari dua ini bergolakan diantara Palestine dan Negara haram Israel semakin bergolak. Kedua-dua pihak saling membalas serangan dan dilaporkan buat kali pertama dalam tempoh 20 tahun, dua roket pejuang Palestin sampai ke ibu negara Israel, Tel Aviv, kelmarin. Akibat serangan roket  pejuang Palestine, penduduk Tel Aviv lari masuk bawah tanah… Read more

Sharbinee Kena Siasat SPRM

Penjaga gol utama Terengganu, Mohd Sharbinee Allawee Ramlie telah dipanggil oleh SPRM untuk memberi keterangan berkenaan dengan jaringan gol sendiri yang dilakukan semasa perlawanan Terengganu dan Kedah tempohari. Keterangan ini adalah atas dakwaan menjual permainan atau dengan nama lainnya rasuah bolasepak. Turut sama dipanggil memberi keterangan adalah pegawai2 bolasepak Terengganu… Read more

Berstail Santai Gaya Kate Middleton

Hmmm..Kate Middleton,, isteri kesayangan Putera William ternyata bijak menggayakan pakaiannya dalam apa jua upacara, tidak kira ketika menghadiri makan malam diraja, mahupun ketika hanya bersantai di shopping mall. Of course la..kalau nak jadi isteri putera raja mestilah kena pandai bersolek, bergaya..kan kan?? Takkan la seorang puteri nak berpakaian selekeh gedebeh… Read more

Abu Buang Batu

Cikgu: Kenapa awak lambat, Abu? Abu: Saya lempar batu ke dalam sungai cikgu.. Cikgu: Kenapa nak kena lempar batu pulak? Abu: Sebab batu bagi berat sampan cikgu.. (kebetulan diorang datang ke sekolah naik sampan.) Cikgu: Kamu pulak, Leman? Leman: Saya tolong Abu buang batu, cikgu.. Cikgu: Berat ke batu tu?… Read more

Daftar Pemilih Dengan SPR Secara Online Ada Ke?

Rasanya tak ramai yang tahu bahawa rakyat Malaysia yang masih belum mendaftar sebagai pengundi atau pemilih boleh mendaftar dengan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) secara online. Caranya mudah sahaja iaitu dengan mendownload Borang A dari laman  web www.spr.gov.my . Walaupun sebenarnya bukanlah mendaftar secara online betul2 tapi mendapatkan borang secara online…. Read more

Keputusan Terkini Malaysia Lawan Korea Selatan Kelayakan Piala Thomas 2012

Keputusan sekarang memihak kepada Malaysia dengan mendahului Korea Selatan 3 – 1. Tinggal lagi satu perlawanan melibatkan perseorangan ketiga. Namun kita telah berjaya menjadi juara kumpulan dan akan menentang India di peringkat suku akhir. Harap dapat kekalkan momentum kemenangan dan seterusnya layak ke peringkat akhir Piala Thomas nanti. Kita hanya… Read more

500 Cedera Letupan Mercun

Di negara Filipina, terdapat hampir 500 orang yang cedera disebabkan letupan mercun atau tembakan rambang yang terjadi semasa sambutan tahun baru di negara tersebut. Memang gempak sambutan kat sana. Tetapi, akibatnya pun gempak juga. Hinggakan penerbangan pun ada yang terpaksa dibatalkan kerana letupan mercun yang berlaku kat atas darat. Penerbangan… Read more

Pendatang Jadi Ulat

Rasanya ramai yang pernah dengar dan tahu tentang ulat tiket. Kebiasaannya ulat tiket ni orang malaysia kita jugak, tapi sekarang ni pendatang asing pun jadi ulat tiket. Dahla ulat tiket tu pun benda yang tak bagus, lagilah pendatang asing pulak tu kaut untung. Jadi ulat tiket ni memang dapat untung… Read more