16 Tips Jimat Minyak Kereta

1.Isi minyak sebelah malam atau awal pagi apabila cuaca sudah sejuk. Mengisi minyak pada waktu malam akan mengurangkan gas dalam petrol atau diesel.Kandungan gas dikatakan banyak pada waktu siang yang panas dimana setiap liter yang di isi pengguna akan rugi sebab haba petrol bercampur lebihan gas dalam kandungannya. 2.Isikan minyak… Read more

Abu Buang Batu

Cikgu: Kenapa awak lambat, Abu? Abu: Saya lempar batu ke dalam sungai cikgu.. Cikgu: Kenapa nak kena lempar batu pulak? Abu: Sebab batu bagi berat sampan cikgu.. (kebetulan diorang datang ke sekolah naik sampan.) Cikgu: Kamu pulak, Leman? Leman: Saya tolong Abu buang batu, cikgu.. Cikgu: Berat ke batu tu?… Read more

Lawak Giler..

1) Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman? Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik. 2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki? Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M 3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar? Answer: Kuih salah bikin. 4) Binatang ape power Karate? Answer:… Read more

Komuniti yang tinggal di Kawasan Perkuburan

Hurm, kesiannye tengok diorang ni. Agaknya miskin sangat sampai kene duduk kat kat kawasan perkuburan…ish,ish. Hidup kat kubur, mati pun kat kubur…hurm

Gambar Penyebuk yang Gedik

Korang pernah tak menyebuk masa orang lain ambil gambar?? Ala, tapi tu biase la kan. Tapi jom kita tengok bila haiwan menyebuk jugak nak ambil gambar.

Update sempoi-sempoi

okeh, kat sini aku nak umumkan juara komen mengomen kat blog ni untuk bulan January 2009 ialah Ross, seperti yang dijanjikan pemenang akan dapat hadiah kaspersky 2010 ataupun hadiah wang tunai..hoho.. Ross nanti tunggu email dariku ye =) Akhirnya aku dapat online secara aman kat laptop aku sendiri hoho..terima kasih… Read more

Perangkap Laju gila-gila

Negara China ada cara sendiri macam mana nak buat pemandu supaya pandu secara perlahan. Macam mana? Haa..korang kene tengok sendiri. Gerenti korang bawak slow bila lalu kat sini.

Ciptaan Jepun- Pelik dan Tak Berguna

Bila otak dah kreatif sangat macam-macam gadget dicipta. Same la macam orang-orang jepun ni. Jom tengok koleksi ciptaan jepun ni: Mop lantai bayi: senang sikit, takde la sia-sia diorang merangkak merata-rata dalam rumah korang..haha Payung Elak Hujan : Kadang-kadang pakai payung pun boleh basahkan? haa..korang guna la payung ni, dijamin… Read more

Lubang apa?

1) Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman? Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik. 2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki? Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M