Curi Di Kajang,Tangkap Di Melaka.

Sepandai-pandai tupai melompat,akhirnya jatuh ke tanah juga,begitulah yang berlaku kepada lima penjenayah yang telah berjaya melarikan lima buah kereta jenis Honda daripada bilik pameran kenderaan itu di Bandar Sungai Long,Kajang Selangor 25 September tidak ke mana apabila kesemuanya diberkas selepas pulang dari Pulau Besar di sini kelmarin. Kesemua suspek berusia… Read more

Kereta Diperbuat Daripada Buluh

Di Bogota, Colombia, Seorang artis seni telah membina body sebuah kereta dengan menggunakan sejumlah batang buluh. Lelaki itu, Jose Mauricio Pardo dilaporkan memandu kereta buluh itu di sekitar bandar raya ini pada Jumaat lepas. Sebelum ini  di China, seorang petani membina sebuah replika Lamborghini Reventon. Orang ramai terpesona melihat kereta… Read more

Taman Tema Legoland vs Universal Studios.

Taman Tema Legoland pertama di Asia yang dibuka secara rasmi semalam telah dibanjiri lebih 10,000 orang.Seawal 7 pagi pengunjung telah berkumpul di pintu masuk untuk memasuki taman tema yang berkeluasan 31 hektar itu yang terletak di Nusajaya. Keadaan itu telah mencetuskan keyakinan ia bakal menjadi daya tarikan baharu pelancongan mengatasi… Read more

Samun guna pemetik api

Pada hari Selalu lalu seorang lelaki nekad menyamun sebuah restoran di Seremban Jaya,menggunakan pemetik api berbentuk seperti pistol sebenar. Dia bagaimanapun telah ditahan polis dirumahnya di Taman Bunga Blossom, Rahang pada jam 11 malam hari sama iaitu tidak sampai enam jam selepas menyamun. Polis dapat mengesan alamat suspek menerusi nombor… Read more

Kanak-kanak ditemui di bawah mayat

Seorang kanak-kanak perempuan berumur 4 tahun warga negara Britain telah bersembunyi selama lapan jam di bawah 2 mayat ahli keluarganya yang mati ditembak di tempat duduk belakang dalam sebuah kereta BMW di kawasan pergunungan Alps di Perancis kelmarin. Turut ditemui berdekatan tempat kejadian adalah kakak kepada kanak-kanak tadi yang berusia… Read more

Peragut cedera kena belasah masuk wad

Hajat 3 orang peragut untuk meragut seorang wanita yang berhenti di lampu isyarat tidak kesampaian malah salah seorang daripada mereka yang ditangkap cedera parah dibelasah orang ramai. Dalam kejadian pada pukul 11.30 pagi di Seksyen 5, Wangsa Maju itu, tiga suspek tersebut dilaporkan menunggang dua buah motosikal Yamaha 125Z manakala… Read more

Disenarai Hitam JPJ Kerana Ditipu Rakan Sendiri

Akibat percayakan rakan sendiri, seorang mekanik kereta kerana kereta yang dijual kepada rakannya itu tidak diubah hak milik. Selain itu, insuran dan cukai jalan juga tidak diperbaharui. Akibatnya, mangsa yang ditipu rakan sendiri tu telah disenarai hitam oleh JPJ Selangor. Kereta mangsa dikatakan melakukan kesalahan dan didenda oleh JPJ. Ini… Read more

Tempahan Proton PREVE Dah Cecah 2,800

Seperti diketahui, Proton Preve telah dilancarkan secara rasmi pada 16 april 2012. Sejak itu, promosi berterus dijalankan dan bakal pembeli boleh melihat kereta Preve di showroon berdekatan. Selain itu, kereta ini boleh ditest drive dan merasa sendiri enjin CFE turbo sepertimana yang ada pada Exora Bold CFE. Kuasa turbo ni… Read more

Proton Persona Baru – P3-21A?

Tahun ini sebenarnya dikhabarkan proton akan melancar model baru iaitu P3-21A atau ada yang kata juga sebagai proton persona baru. Ada juga yang kata namanya ditukar kepada Proton Tuah. Dan mungkin jugak proton P3-21A ni tak ada kaitan pun dengan model Proton Persona. Tentang model P3-21A ke P23-21A?, tentu ramai… Read more

Toyota Lancar Model Terbaru Avanza 2012 Untuk Pasaran Malaysia

UMW Toyota Motor telah melancarkan model keluaran terbaru Toyota Avanza untuk pasaran Malaysia. Model kali ini lebih moden dan dinamik serta ditambah dengan aksesori terkini yang akan memuaskan hati bakal pembeli. Model baru itu boleh didapati dalam empat varian. Manakala dari segi harga pula bermula dari RM64,590 hingga RM79,590 untuk… Read more