‘Universiti ketawa’ akan dibina di India

Dilaporkan di India, seorang guru yoga iaitu Madan Kataria akan membina sebuah ‘universiti ketawa’ di bandar Bangalore, selatan India. Menurut Madan Kataria, seseorang itu perlu ketawa dengan kuat selama 15 hingga 20 minit sehari untuk memperoleh faedah kesihatan. Di Mumbai beliau mengendalikan Institut Yoga Ketawa yang bukan berasaskan keuntungan. Menurut… Read more

Robot Tangkap Pencuri

Pada suatu masa, negara Amerika telah berjaya menghasilkan sejenis robot yang dicipta khas untuk menangkap pencuri dan peragut. Robot-robot itu boleh menangkap pencuri hanya dengan cara scanning setiap manusia yang lalu di hadapannya dan memerhatikan tingkah laku mereka. Sekiranya ada antara manusia tersebut yang berkelakuan mencurigakan dan bersikap seperti pencuri,… Read more

Design Bilik Mandi Yang Glamour dan Mewah

Selama nie korang dihidangkan dengan koleksi design ruangan rumah je kan? Tapi pernah tak korang terfikir yang bilik mandi juga mempunyai peranan penting dalam kehidupan seharian kita? Yelah..kalau bilik mandi tak cantik, tak glamour dan tak berwarna warni, korang ada feel ke nak mandi dan melepas lama-lama dalam bilik mandi?… Read more

Emasku.Net Laman Web Baru..

Di sini ingin kitorang kongsikan mengenai satu laman web yang baru di buka pada semalam aje,,iaitu EMASKU.NET. Laman web nie mengenai RAHSIA PELABURAN EMAS dimana kita boleh melabur dan membuat duit dari pelaburan ini..saya (kristinna) baru saja mendapat jemputan untuk ke laman web baru ini melalui email @yahoo saya. Tapi… Read more

Tukang Flatus – Lawak Gelihati..Hehe

Kentut boleh menjadi satu karier. Walaupun bunyinya agak pelik dan tidak masuk akal, namun sejarah mencatatkan bahawa Joseph Pujol adalah individu yang pertama di dunia yang menjadi perintis kepada pekerjaan ini. Joseph memulakan kerjayanya sebagai tukang kentut atau ‘flatus’ pada tahun 1887, ketika di usia 30 tahun. Pada awalnya, dia… Read more

Kerana Kahak

Ada tiga orang lelaki suka betul berkahak..kejap kejap harghhh  ptuihhhh.!! Kejap lagi harghhhh pttuuuiihhhhh..!!!!!!!!! Sudahla berlendir, hijau..banyak pulak tu..Suatu hari, tiga lelaki nie terfikir 1 rancangan yang tak pernah dibuat dek orang..diorang nie nak berlawan berkahak. Hmmm…apa lagi ketiga-tiga mereka bersetuju dengan idea tersebut.. “Okey, aku mula dulu. Confirm korang… Read more

Tahi…Shit…..

Pada suatu hari ali dan abu pergi memancing di sebatang sungai di pinggir kampung,sementara menuggu ikan menyambar umpan ali berkata “abu boleh tak sebutkan perkataan hujung yang aku sebut kan ini”, abu menjawab “boleh”. ali: aku pergi ke hutan abu: hutan ali: untuk mencari kayu api abu:api ali: tiba-tiba aku… Read more

Kerana Petai….

Ahmad seorang pekerja di sbuah syarikat…dia amik keje overtime….dalam perjalanan dier nk balik umah ngan motor buruk dia,dia trnmpak sorang pompuan nie…..nk di jadikan citer…..dier pon tanyer pompuan tu.”Cik,knape nie?”pompuan tu pun ckap.”kete saye nie rosak…Ahmad pun menawarkan kat pompuan tu untuk tmpang dia balik ke rumah… Pompuan tu kata…”Eh,boleh… Read more

Banduan Cerdik

Ada seorang Aceh dari bandar Pidie, menulis surat kepada anaknya yang sedang dipenjarakan di Penjara Nusa Kambangan karena dituduh terlibat dalam GAM (Gerakan Aceh Merdeka). Bunyinya: “Hasan, bapakmu ini sudah tua, sekarang sedang musim tanam jagung, dan kamu ditahan di penjara pula, siapa yang mau bantu bapak mencangkul kebun jagung… Read more

Lawak Bodoh: Ayam Lari

Pada suatu hari ada seorang lelaki kaya ingin mengadakan kenduri untuk anaknya. Untuk itu dia ke bandar untuk membeli ayam di kedai Pak Kepek. Lelaki kaya : Saya ingin memesan 100 ekor ayam untuk esok, ini alamat saya (seraya memberikan kadnya). Pak Kepek: Baik tuan,saya akan suruh anak buah saya… Read more