Aku Menyesal kahwin…………..

AKU MENYESAL KAWIN……………….. Ini cerita aku….. Aku baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia. Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin.. Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol… Read more

Lelaki Didakwa Curi Susu Kerana Tak Sanggup Lihat Anak Lapar

Seorang lelaki  sanggup mencuri susu kerana tidak mahu melihat anak perempuannya yang berusia 9 tahun menangis kelaparan. Ketika dibicarakan di mahkamah, dia telah mengaku bersalah mencuri sebungkus susu Anlene Gold seberat 660 gram berharga RM21.99. Dia juga ada merayu kepada mahkamah supaya menjatuhkan hukuman ringan atas alasan ia kesalahan pertamanya…. Read more

Barack Obama Kekal Presiden AS

Dilaporkan Barack Obama memenangi pilihan raya presiden AS dengan menewaskan pencabarnya dari parti Republikan, Mitt Romney kelmarin. Dengan Kemenangan itu, Barack Obama kekal selaku Presiden Amerika Syarikat (AS) . Amerika Syarikat mempunyai 50 buah negeri dan Obama menang di 26 negeri tanpa mengambil kira pengiraan di Florida. Pengiraan undi di Florida… Read more

Kit Kat Versi Jepun.

Masyarakat Jepun memang memiliki daya kreativiti yang tinggi sejak dulu lagi.Tidak kira dari segi sains dan teknologi,pelajaran mahupun makanan,mereka bijak mencipta pelbagai jenis benda yang ternyata mampu menarik perhatian serta bermanfaat kepada orang lain. Jika kita ke Jepun,dapat dilihat mereka juga banyak membuat penjenamaan semula produk seperti contohnya coklat Kit… Read more

Kutipan Terkini Filem Ombak Rindu Menghampiri 6 Juta

Menurut statistik terkini filem Ombak Rindu dianggarkan hampir mencecah 6 juta. Ada yang kata dapat dalam lingkungan 5.2 juta lebih. Ok la jugak, kira tahap pecah panggung gak la. Ingatkan biasa je, tapi leh tahan kutipannya. Filem ini dibintangi oleh Aaron Aziz, Maya Karin dan Lisa Suriahani. Memang ngetop kot… Read more

Sihir..Sedikit Perkongsian Ilmu Mengenainya..

Mendengar perkataan SIHIR sahaja, ramai yang gerun, meromang bulu roma. Bukan apa, sejak kecil lagi kita sudah di didik bahawa ilmu sihir ini adalah amalan mereka yang berjiwa hitam, pendengki dan yang berniat jahat. Jadi tidak hairanlah jika ilmu sihir juga dikenali sebagai ilmu  hitam. Sihir merupakan satu perbuatan jahat… Read more

Kita Sebatang Pensel

Seorang lelaki merenung pensel yang baru dibuatnya. Cantik, lebih cantik, lebih teguh dan lebih hitam coretan matanya berbanding biasa. Sejurus sebelum memasukkan pensel itu ke dalam kotak, lelaki berkenaan berkata, “Ada lima perkara yang  perlu engkau ketahui sebelum aku masukkan engkau ke dalam dunia barumu ini. Engkau perlu ingat semua… Read more

Hotel Tanpa Bintang

Sepasang suami isteri telah menginap di sebuah hotel pusat peranginan terkenal. Keesokan paginya, ketika mahu keluar hotel, pasangan itu dikenakan bayaran sebanyak RM300. “Hah?? Ini kadar hotel lima bintang.!!Awak tak salah kira ke..??”  Tanya si suami kerana terkejut. Kerana tak berpuas hati, si suami minta dipanggil pengurus hotel dan membantah… Read more

Tips Dan Cara Untuk Naikkan Ranking Alexa – Part 2

Sambungan daripada part 1 –> http://www.esempoi.com/tips-blogging/tips-dan-cara-untuk-naikkan-ranking-alexa-part-1/ Pada entri part 1 saya ada nyatakan yang saya dapat buat kesimpulan dari pemerhatian dan kajian saya terhadap trafik dan ranking alexa. Jadi di sini saya nak terangkan apa yang saya dapat dari kajian saya tentang ranking Alexa dan kaitan dengan trafik. Pertama sekali,… Read more