iPhone 5 dilancar di Korea Selatan, 50 lagi negara

Dilaporkan hari ini Apple memberitahu  iPhone5 kini telah dipasarkan di Korea Selatan dan 50 lagi negara seperti Russia, Brazil, dan Taiwan lewat bulan ini. Selepas pelancaran pertama pada September lalu, jualan iPhone 5 telah mencecah 5  juta unit dalam minggu pertamanya. iPhone 5

Cengkam Kuku

Kebiasaannya,pemakaian inai sinonim dengan pasangan pengantin.Tapi,inai memang banyak khasiatnya dari sudut perubatan tradisional.Antaranya ialah merawat sakit kuku atau cengkam kuku.Ataupun ada juga yang sebut cagu.Cuba anda ikuti langkah berikut jika ingin merawat cengkam kuku, 1.Ambil beberapa helai daun inai dan masukkan dalam lesung batu. 2.Masukkan juga sedikit kunyit dan kapur… Read more

Dr Mahathir Yakin Dengan Syarikat Tempatan.

Bekas Perdana Menteri Malaysia,Tun Dr Mahathir Mohamad berkata bahawa beliau amat yakin dengan syarikat pembinaan kapal tempatan mampu membina kapal sendiri yang lebih besar termasuk kapal perang pada masa akan datang. Syarikat tempatan yang terlibat dalam bidang itu perlu diberi peluang membuktikan kemampuan mereka,dengan menjadikan syarikat NGV Tech yang sehingga… Read more

Nabila Huda Seronok Mengembara.

Cukup terkenal dengan kelincahannya dan tidak gentar aktress nabila huda baru-baru ini menjejakkan kakinya ke bumi afrika.Dia mengaku tidak menyangka kunjungan ke negara yang jauh berbeza dari segi sosio dan budaya serta ekonominya itu berbanding Malaysia lebih daripada sekadar berbaloi. Pelakon yang mesra disapa Abil itu menyatakan memilih Afrika, lebih… Read more

Britney Spears Berguru Dengan PSY.

Hajat bintang pop popular,Britney Spears untuk belajar tarian Gangnam akhirnya tercapai apabila dia mendapat kejutan semasa menjadi artis jemputan untuk program Ellen DeGeneres Show.Sebelum ini Britney memang berminat untuk belajar semua rentak tarian itu. Bersama Ellen DeGeneres semalam,penyanyi 30 tahun itu diperkenalkan kepada penyanyi rapper Korea Selatan,PSY yang kemudiannya mengajar… Read more

Body Lee Dong Wook Sexy..!!

Korang pasti kenal pelakon kacak Korea Selatan yang digilai ramai, Lee Dong Wook kan.? Ala..pelakon drama My Girl yang famous pada tahun 2005 tu..?? Takkan tak kenal kot? Kalau korang nak tahu, Lee Dong Wook nie mula berlakon pada tahun 1999. Drama My Girl ni adalah antara drama yang mengangkat… Read more

Keputusan Terkini Malaysia Lawan Korea Selatan Kelayakan Piala Thomas 2012

Keputusan sekarang memihak kepada Malaysia dengan mendahului Korea Selatan 3 – 1. Tinggal lagi satu perlawanan melibatkan perseorangan ketiga. Namun kita telah berjaya menjadi juara kumpulan dan akan menentang India di peringkat suku akhir. Harap dapat kekalkan momentum kemenangan dan seterusnya layak ke peringkat akhir Piala Thomas nanti. Kita hanya… Read more

Keputusan Kelayakan Piala Thomas Malaysia Lawan Hong Kong

Keputusan penuh perlawanan berpihak kepada pasukan Malaysia dengan keputusan 3 – 2. Perlawanan perseorangan pertama dimenangi Lee Chong Wei dan beregu pertama juga dimenangi oleh Malaysia dengan wakilnya adalah Koo Kien Kiat/Tan Boon Heong. Namun selepas itu, Hafiz Hashim kalah kepada lawannya dari Hong Kong, dan akhirnya Malaysia menang juga… Read more

Undang-Undang Pelik Seluruh Dunia

:menari: THAILAND : Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam. SWISS : Dilarang berkebun di hari minggu. SWEDIA : Dilarang mengecat rumah tanpa izin daripada kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka. KOREA SELATAN : Polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima daripada para… Read more