Hadiah Krismas Suri Cruise RM74,000

Dilaporkan Katie Holmes akan memberi hadiah rumah mainan Victoria yang berharga 15,000 pound (RM74,188) kepada Suri Cruise untuk hadiah hari Krismas kali ini. Rumah mainan Grand Victoria mewah itu lengkap dengan bekalan air dan bekalan elektrik dan ia dikatakan akan diletakkan di laman rumah mereka. Selain rumah mainan itu, dilaporkan… Read more

Lawak Kad Raya

Pada suatu hari yang ceria, Meenachi sedang bersembang dengan kawan baiknya, Minah.. Meenachi: Aiyooooyooo Minah Minah..,awak dapat tak kad raya yang saya kirim bulan lepas.? Minah: Awak ada hantar ke Meena? Saya tak dapat la.. Meenachi: Ish ish ish, camne boleh tak dapat ek? Minah: Awak ada letak setem ke… Read more

Angkat Motosikal 120kg

Lucknow, India~Pernah tak korang terfikir nak angkat motosikal TZM seberat 120kg?? Tu lah yang seorang pelatih kecergasan, Rahul Tiwari buat. Dia telah mengangkat sebuah motosikal seberat 120kg dalam 1 latihan kecergasan di bandar ini kelmarin. Tiwari bertindak mengangkat motosikal itu selepas mendapat ilham daripada seorang aktor Bollywood, John Abraham. Pada… Read more

Peserta Marathon 100 Tahun

Di Kanada, Fauja Singh telah mengejutkan dunia apabila beliau telah menyertai larian maraton pada usia 100 tahun. Pelari Britain itu telah menamatkan maraton¬†Toronto Waterfront di Kanada sejauh 41.9 km dalam masa 8 jam, 25 minit, dan 16 saat baru-baru ini. Lebih mengejutkan lagi, Singh telah mengatasi 5 orang peserta lain… Read more

Kutipan Terkini Filem Ombak Rindu Menghampiri 6 Juta

Menurut statistik terkini filem Ombak Rindu dianggarkan hampir mencecah 6 juta. Ada yang kata dapat dalam lingkungan 5.2 juta lebih. Ok la jugak, kira tahap pecah panggung gak la. Ingatkan biasa je, tapi leh tahan kutipannya. Filem ini dibintangi oleh Aaron Aziz, Maya Karin dan Lisa Suriahani. Memang ngetop kot… Read more

Laman Web OhBelog.com Kena Suspend Ke?

Blog esempoi ni ada letak widget apesal.com dan ohbelog.com. Tapi baru je aku perasan yang widget ohbelog.com dah tak ada. Bila aku check laman web ohbelog.com ini yang keluar: Mungkin ohbelog.com ada sedikit masalah dengan pihak hosting nya kot. Itu yang akaun kena suspend. Harap ohbelog.com dapat online seperti sedia… Read more

Alatan Dapur Yang Kool Tapi Kreatif

Sekarang ni, alatan kat dapur pun menarik dan kreatif. Nak tengok contohnya? Meh tengok penuang susu yang kreatif ni: Yang ni plak pemerah buah, agaknya yang ni lagi senang nak perah kot.. hehe: Pemotong bawang yang kreatif macam ni memang mudah, sekali potong je: Yang ni pemotong buah tembikai, sama… Read more