ATM rampas pil kuda RM8 juta

Dilaporkan sejak mengambil alih kawalan sempadan Malaysia-Thailand selama 4 hari, ATM telah berjaya merampas 398,000 biji pil kuda dan nilai rampasan itu dianggarkan benilai RM 8 juta, kelmarin. Rampasan itu dibuat ketika serbuan di pangkalan  Ibrahim Pencen, Rantau Panjang pada jam 11.15 malam. Ketika kejadian,  anggota yang bertugas terserempak dengan… Read more

Ubat Bernilai 1 Juta Dijumpai Semula

Ubatan yang dikatakan bernilai lebih kurang RM1 juta yang dilaporkan hilang dari stor HKL akhirnya dijumpai semula disebuah bangunan. Ubatan ini dipercayai dicuri untuk dijual di pasaran gelap. Ubat ini berjaya ditemui semula hasil daripada soal siasat yang dilakukan terhadap dua orang kakitangan HKL sendiri. Siasatan dilakukan apabila laporan polis… Read more

Kita Sebatang Pensel

Seorang lelaki merenung pensel yang baru dibuatnya. Cantik, lebih cantik, lebih teguh dan lebih hitam coretan matanya berbanding biasa. Sejurus sebelum memasukkan pensel itu ke dalam kotak, lelaki berkenaan berkata, “Ada lima perkara yang  perlu engkau ketahui sebelum aku masukkan engkau ke dalam dunia barumu ini. Engkau perlu ingat semua… Read more

6 Sukan Paling Aneh di Dunia

1. Buzkashi Sukan ini merupakan sukan olahraga kebangsaan dari Afghanistan. Sukan yang dinamakan Buzkashi ini dimainkan oleh dua pasukan dalam satu permainan. Kedua-dia pasukan yang bertanding akan berusaha untuk merebut anak sapi yang telah mati. Anak sapi ini kemudiannya akan dilemparkan ke dalam gawang gol dan sekiranya ia tidak dapat… Read more

Kotak rokok di Singapore, menjijikkan

Geli, menjijikkan. Katakan ‘TIDAK’ pada rokok!

9 Kotak Tisu Unik

Macam-macam jenis kotak tisu ada. Kreatif betul designer kotak tisu ni. Dapat yang macam ni kan best. Cool je tarik tisu dari cawan. Kotak tisu buah-buahan pun ada. Kotak tisu yang mengerikan, keluar daripada hidung dia. Geli pun ada. Haha. Kononnya macam buat magik la, keluarkan tisu daripada topi magik…. Read more

Harta Karun Dalam Perut Ikan Pari

Waaa….terkejut tengok gambar ni, macam-macam ada. Tak sangka pulak dalam perut ikan pari korang boleh jumpa harta karun….hebat tak??

Iklan Kreatif Mini cooper

Mini Cooper takde la aku minat sangat sebab aku lagi suka beetles volkswagen (memang smart habis). Ok, ape-ape hal jom tengok iklan-iklan ni