Belanjawan 2013 “Memakmur Negara,Mensejahtera Rakyat:Sebuah Janji”.

Pada jam 4 petang tadi telah dibentangkan Bajet 2013 yang sudah pastinya dinantikan oleh semua rakyat Malaysia.Bajet 2013 telah dibentangkan oleh Datuk Seri Najib Tun Razak di Dewan Rakyat.Bajet kelima yang dibentangkan Najib sejak beliau memegang jawatan Menteri Kewangan ini dijangka akan meneruskan dasar afirmatif yang diperkenalkan Najib sejak tiga… Read more

Kereta Proton Versi Terbaru R3 Terhebat di Pasaran (“=”)

Wow wow woww….ada gaya..ada kelass..ada power..ini lah yang dapat di ulas mengenai versi terbaru keluaran proton iaitu Proton Saga R3, Proton Inspira R3, Persona R3 dan Exora R3 yang akan dikeluarkan tidak lama lagi. Memang gempak giler beb.. Model-model ini akan di upgrade lagi dari segi interior dan exterior bodykit,… Read more

Syabu Madu?

Syabu pun ada jenis madu ke? Syabu madu ni merupakan panggilan bagi dadah jenis methampetamine dari Malaysia. Syabu madu ini merupakan jolokan yang digunakan di Indonesia. Dadah jenis ini juga dikatakan dadah yang paling berkualiti di dunia. Tak taulah kualiti tu maksudnya macam mana. Disebabkan itu, syabu ini diseludup dari… Read more

JPN Keluarkan MyKad Berteknologi Tinggi

Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) mengeluarkan MyKad baharu yang dilengkapi dengan ciri2 keselamatan yang terkini dan rekabentuk yang terbaru. Ini adalah untuk keperluan masa kini. Ciri-ciri baru adalah seperti diperbuat dari bahan yang lebih tahan lama terutamanya pada cip yang ada pada MyKad tersebut. Terdapat juga ciri-ciri seperti Ghost Image untuk… Read more