Cara Semut Berkomunikasi.

Adakah anda perasan semut akan berhenti sejenak jika bertembung dengan semut lain kemudian kedua semut itu kelihatan seperti melagakan kepala.Mengikut kajian yang dilakukan di New York University,didapati sebenarnya itu adalah cara semut berkomunikasi. Seorang penyelidik mengambil seekor semut lalu diletak dalam tempat yang berisi makanan manakala semut lain diletak pula… Read more

Cara Kongsi Atau Share Kredit Celcom

Sekadar nak berkongsi, kat bawah ni ada ditunjukkan cara-cara nak share kredit celcom kepada orang lain: To transfer RM1 type RM1 and send to 10131234567 – yang 1234567 tu tukar kepada no celcom yang kita nak kongsi kredit Kalau nak request dari orang lain, caranya macam ni plak: To request for… Read more

Pasaraya Mydin Murah Ke?

Pasaraya Mydin merupakan antara pasaraya popular di Malaysia dan bersaing hebat dengan pasaraya seperti Giant, The Store dan Pasific. Selain itu, diorang juga bersaing dengan pasaraya luar seperti Tesco dan Carrefour. Persoalannya betul ke murah barang2 yang dijual di Pasaraya Mydin. Setakat ini harganya memang murah jugak la, dan setara… Read more

Boboiboy Di MidValley

Kepada peminat rancangan kartun Boboiboy yang ditayangkan di TV3, bolehlah berkenalan lanjut dengan team produksi boboiboy di MidValley. Peminat boleh berjumpa dengan pencipta dan pemberi suara bagi watak2 dalam kartun boboiboy tersebut. Sesi berjumpa dengan peminat akan diadakan pada 8 Disember dari 6 petang hingga 7 malam. Pencipta utama watak… Read more

Tahu Tak Ada Kaum Makan Tanah??

Bagi masyarakat Tuban di Jawa Timur, Indonesia, tradisi memakan tanah liat panggang ibarat seperti memakan gula-gula yang berperisa coklat. Malah, makanan tersebut juga dapat dijadikan snek dan makanan jenis ini juga mudah didapati di kedai-kedai kecil dengan harga Rp. 20 ribuMakanan daripada tanah liat merupakan makanan yang tradisional masyarakat Tuban… Read more

Sabun oh Sabun….

Perkataan ‘soap’ atau sabun diambil dari bahasa Latin iaitu ‘Sapo’. Sapo merupakan nama sebuah gunung dalam mitos Romawi Kuno. Pada tahun 2008, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) menetapkan bahawa 15 Oktober setiap tahun sebagai Hari Cuci Tangan Pakai Sabun Sedunia). Pada tahun 1868, King Louis XIV dari Perancis telah menandatangani perjanjian… Read more