Masalah Ketumbit-Adakah Sebab Mengintai??

Orang-orang tua dahulu sering berkata,”jangan mengintai orang lain,nanti tumbuh ketumbit tu kat mata.” Betul atau tidak perkara ini??? Ketumbit atau nama lainnya [email protected] selalunya tumbuh dan naik di kawasan sekitar mata.Ia bercirikan kesakitan,eritema(kemerahan kulit yang disebabkan oleh dilatasi kapilari darah),dan berada setempat(tidak merebak). Hardeolum luar ialah jangkitan atau infeksi setempat… Read more

Sharbinee Kena Siasat SPRM

Penjaga gol utama Terengganu, Mohd Sharbinee Allawee Ramlie telah dipanggil oleh SPRM untuk memberi keterangan berkenaan dengan jaringan gol sendiri yang dilakukan semasa perlawanan Terengganu dan Kedah tempohari. Keterangan ini adalah atas dakwaan menjual permainan atau dengan nama lainnya rasuah bolasepak. Turut sama dipanggil memberi keterangan adalah pegawai2 bolasepak Terengganu… Read more

10 Karakter Superhero Paling Aneh

Sebut saja pasal SUPERHERO,,sah tentu korang terfikir tentang Spiderman, Superman, Batman, Catwoman dan banyak lagi kan..?? Hmm..tapi pernah tak korang mengenali superhero2 yang pelik dan tak terkenal yang lainnya..hmmm..tentu tak pernah kan..so di sini, kitorang nak kongsikan msikit mengenai 10 superhero pelik dan aneh serata dunia yang tak pernah korang… Read more