Alat Kawal TV Paling Kotor di Hotel

Percaya tak itu adalah hasil kajian yang dilakukan oleh penyelidik Universiti Houston. Menurut kajian tersebut juga, alat kawalan televisyen dan suis lampu tepi katil adalah yang tempat atau benda paling kotor yang boleh didapati di bilik hotel. Ini logik juga kerana itu adalah benda yang paling biasa disentuh oleh pelanggan… Read more

Fakta Best Untuk Anda….

- Ratu anai-anai boleh hidup selama 500 tahun dan menghasilkan 30,000 telur setiap hari. – Andai kesemua bungkah air batu- dianggarkan 23 juta kilometer padu – di dunia cair pada satu ketika, kandungan air lautan meningkat 1.7 peratus. Peningkatan yang sedikit ini bagaimanapun menaikkan paras air sehingga 60 meter daripada… Read more

Orang Gila Jadi Penasihat

Mat, lelaki gila berumur 35 tahun baru saja terlepas dari wadnya. Beliau lari sekuat hati kerana dikepung oleh sepasukan petugas hospital. Tiba di tepi pagar Mat lantas memanjat satu tiang lampu yang tinggi. Ketua unit jaga yang mengawal hospital datang dan mengarahkan Mat turun, Mat tidak mahu turun. Datang pula… Read more

Kisah Malam Pertama…..

Suasana masih riuh di luar. Sanak saudara semuanya berkampung disini. Gelak ketawa, gurau senda jelas kedengaran. Aku memimpin isteriku ke dalam bilik pengantin. Suara-suara sumbang terlalu banyak yang menegurku. Hai, malam masih muda, dah nak masuk tidur? sapa Pak Ucu. Orang muda bang Aji, biarlah. Air dah penuh kat kepala tu. sahut… Read more

10 Aksesori Tandas yang Cool

Berikut antara beberapa aksesori tandas yang agak cool dan boleh dibeli secara online di www.amazon.com. 1) Gel Dispenser Berbentuk Hidung

Misteri Lampu Abadi

:fikir:  Seorang sarjana Australia iaitu Robbert Briggen, berpendapat bahwa manusia zaman prasejarah memiliki kepintaran yang jauh lebih maju daripada ilmu pengetahuan yang kita miliki kerana mereka memiliki lampu-lampu abadi. Pada bulan April 1485, mayat seorang gadis bangsawan dari zaman Yunani Kunodi telah dikeluarkan dari tempat perkuburannya di “Apian Way”.  Ketika… Read more

Iklan Kreatif Mini cooper

Mini Cooper takde la aku minat sangat sebab aku lagi suka beetles volkswagen (memang smart habis). Ok, ape-ape hal jom tengok iklan-iklan ni

Eye on Malaysia Melaka Disita..

Roda gergasi yang menjadi salah satu sumber tarikan di Melaka disita pada jam 9.30 pagi semalam disebabkan hutang. Secara jujurnya, Eye on Malaysia Melaka takde la best sangat. Pada siang hari boleh nampak tapak pembinaan je. Tapi malamnya, Melaka memang cantik dengan lampu-lampu yang banyak menghabiskan duit. Rasanya Eye on… Read more