Millennium Park Chicago

Dibuka pada tahun 2004 selepas banyak kali ditangguhkan disebabkan kekurangan budject. Millennium Park ni projek terbesar di Chicago dengan kos $480 million dan lanskap arkiteknya ialah Kathryn Gustafson. Ape yang ade kat park ni? Tengok gambar >>>

Taman Olimpik Beijing

Sukan Olimpik kat Beijing dah nak mula, tapi banyak pulak masalah diorang hadapi….banjir, jerebu, rusuhan, gempa bumi…huhu… Tapi apa-apa pun sambutan diorang tetap meriah, contohnya taman ni….

Siti Nurhaliza dengan Fesyen Tudungnya

Siti nurhaliza Maaf ya cik siti, bukan nak kutuk…tapi fesyen ni memang kelakar la :jahat: Fesyen ni mengingatkan aku pasal design bumbung bangunan yang budak-budak landscape buat, tapi tak ingat … Read More