Arca Pelik dan Menarik Seluruh Dunia

Ok, kali ni koleksi sculpture pelik plak.. Sculpture tu arca la dalam bahasa Melayu kan..hehe. Okeh, koleksi ni diambil dari rawak kat internet tak sure la pulak dari mane. lembu seekor angkasawan …haha Oh…tolong!!! Lemas ni…. Ah!!, Monster gigit bontot !! Jari sape putus ni??? Aku boleh tembus dinding…korang boleh… Read more

Telefon Bimbit yang Paling Kebal

Sekarang ini telefon bimbit sudah menjadi keperluan dan bukan lagi kehendak. Agak mustahil untuk seseorang itu tidak mempunyai telefon bimbit kerana ia bukan sahaja digunakan untuk tujuan komunikasi tapi banyak lagi. Jika kita kehilangan telefon atau ia mengalami kerosakan, pasti akan menjadi satu beban kepada kita. Oleh itu, telefon bimbit… Read more

Kereta Menuju ke Langit -Audi

Sculpture besi setinggi 35m ni menunjukkan  2kereta yang berlumba menuju ke langit. Dibuat sempena ulang tahun ke 100 oleh Audi. Mercu tanda ni mengambil masa 4 minggu dan 12 orang untuk disiapkan. 2 kereta yang diambil ialah Auto Union 1937  dan supercar Audi R8 V10. Via

Perkhemahan secara Kreatif

Jadikan perkhemahan korang lebih mudah dan kreatif. Kalau dulu nak pasang khemah pun amik masa 5 jam, sekarang tak sampai 5 minit pun dah siap. Jom tengok design khemah-khemah ni…

SkyWalk -berjalan di langit

Nak rasa berjalan di langit?….Lebih tinggi dari KLCC oo.,.. Grand Canyon terletak di Colorado River, Arizona, AS. Ia merupakan salah satu destinasi perlancongan paling menanjubkan yang mesti korang tengok. Ape yang pasti bila diorang buat jambatan macam ni, Grand Canyon ni berjaya menarik lebih 5 juta pelancong dalam setahun.. Eh…korang… Read more

Jangan Pandang Bawah

Korang gayat tak bila kat tempat tinggi? Nak rasa berjalan atas langit? hoho…jom rase pengalaman berjalan di skydeck. Dengan ketinggian 1,353 kaki, skydeck menarik pengunjung  sehingga 25,000 orang sehari. Skydeck ni terletak kat tingkat 103, pastu korang dikenakan bayaran $15 (RM52.50). Sape-sape ade penyakit takut ketinggian (acrophobia) tak payah naik… Read more

Keistimewaan Wanita

1. Doa wanita lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah S.A.W akan hal tersebut,jawab baginda: “Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia.” 2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 orang lelaki yang… Read more