Arca Pelik dan Menarik Seluruh Dunia

Ok, kali ni koleksi sculpture pelik plak.. Sculpture tu arca la dalam bahasa Melayu kan..hehe. Okeh, koleksi ni diambil dari rawak kat internet tak sure la pulak dari mane. lembu … Read More

Telefon Bimbit yang Paling Kebal

Sekarang ini telefon bimbit sudah menjadi keperluan dan bukan lagi kehendak. Agak mustahil untuk seseorang itu tidak mempunyai telefon bimbit kerana ia bukan sahaja digunakan untuk tujuan komunikasi tapi banyak … Read More

Kereta Menuju ke Langit -Audi

Sculpture besi setinggi 35m ni menunjukkan  2kereta yang berlumba menuju ke langit. Dibuat sempena ulang tahun ke 100 oleh Audi. Mercu tanda ni mengambil masa 4 minggu dan 12 orang … Read More

Perkhemahan secara Kreatif

Jadikan perkhemahan korang lebih mudah dan kreatif. Kalau dulu nak pasang khemah pun amik masa 5 jam, sekarang tak sampai 5 minit pun dah siap. Jom tengok design khemah-khemah ni…

Keistimewaan Wanita

1. Doa wanita lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah S.A.W akan hal tersebut,jawab baginda: “Ibu lebih penyayang daripada bapa dan … Read More