Keburukan Menggunakan Laptop Tanpa Bateri.

Penggunaan laptop sambil mengecas bateri memang ternyata akan membuatkan jangka hayat bateri menjadi pendek dan merosakkan bateri tetapi sebenarnya menggunakan laptop secara langsung tanpa bateri berpotensi untuk merosakkan komponen-komponen tertentu di dalam laptop. Hal ini berlaku disebabkan oleh arus elektrik akan menuju secara langsung ke hardware tanpa melakukan penyesuaian tenaga… Read more

Alat Dan Gadget Pengintip Yang Sempoi

Kalau kita biasa tengok cerita Hollywood, terdapat banyak jenis alat pengintip yang digunakan dalam cerita2 omputih. Mari kita tengok alat2 pengintip yang canggih terutamanya alat sebesar jari berikut: Yang ini plak ala2 layang-layang, jadi orang tak perasan sangat..hehe: Ada juga yang berbentuk skru tetapi sebenarnya alat untuk mengintip orang: Selain… Read more

Gajah nak jadi Panda

Zaman sekarang ni gajah pun nak jadi panda..haha. Sebenarnya gimik je. Gajah-gajah ni di cat untuk tujuan pertunjukkan di Bangkok. Lagi pun gajah ni macam tak kisah je diorang jadi panda, comel la kot.

Re-boot!

Anda semua ada laptop? ada PC? Selalu tak ada masalah hang? Kalau guna software yang tak compatible, mungkin akan mengalami masalah hang.. atau pun anda ada buat perladangan dan penternakan virus secara besar – besaran dalam laptop dan PC, itu juga penggalak berlaku nya hang. Di bawah ni adalah cara… Read more

Nokia Gulung-gulung

Nokia sekarang nak cuba design handphone yang lain daripada yang lain pulak -scroll-style. Boleh gulung-gulung.

Cover T-shirt Untuk Laptop

Smart gak. Sesuai untuk budak-budak hostel yang selalu letak laptop dalam loker, kalau pencuri nak curi laptop tu mesti tak perasan punyer, sebab dia ingat tu baju :jahat: Sape nak beli pergi kat barrysfarm.net sori, sebab lama jugak tak online… masalah teknikal sikit. Sekarang ni dah okay sikit, tapi kene… Read more