Azhar Sulaiman Mengaku Murtad Di Facebook

Apa la Azhar Sulaiman ‘main-main’ Mengaku Murtad Di Facebook. Apa dia ingat macam berlakon? Bab-bab akidah mana boleh buat main atau buat lawak. Perbuatan ini memang bodoh punya perangai. Walaupun kita saja lawak -lawak cakap dah murtad, dah dikira murtad dah sebab bab akidah ini termasuk perkara yang tidak boleh… Read more

Lawak Kad Raya

Pada suatu hari yang ceria, Meenachi sedang bersembang dengan kawan baiknya, Minah.. Meenachi: Aiyooooyooo Minah Minah..,awak dapat tak kad raya yang saya kirim bulan lepas.? Minah: Awak ada hantar ke Meena? Saya tak dapat la.. Meenachi: Ish ish ish, camne boleh tak dapat ek? Minah: Awak ada letak setem ke… Read more

Siapa Akan Tersingkir Maharajalawak Mega Pada Minggu Ke 8

Minggu ini akan diadakan Maharajalawak Mega Minggu Ke 8. Setelah 7 minggu berlalu, tinggal hanya 7 peserta. Peserta-peserta tersebut adalah kumpulan Boboi, Osbon, Pimai, BP, Saehu, Syok dan Adlin. Minggu ke 7 tiada penyingkiran, jadi minggu ke 8 mesti ada penyingkirannya la. Setakat ini,Osbon dan Boboi masih mendahului carta pengundian…. Read more

Kahkahkah..lawak lawak..!!

sanggup ke korang makan burger anjing nie..?? yuckkkss.. kerana kebuluran di padang pasir, haiwan dan manusia pon boleh berebut makanan.. oohhhh nak mengurat yer,,?? nak rasa silat seribu tangan nih..?? wacchhhaaaa..!!amik kau..!! kalo nak berangan jadi artis pon, agak-agak la,,kau tue kucing… eh bang.! salah orang kau bawak lari daa..tak… Read more

Ada Apa Pada Nama

Kadangkala, nama boleh mempengaruhi peribadi dan cita-cita seseorang. Ada yang elok dan ada  juga yang sebaliknya. Oleh itu, aku nasihatkan korang supaya berhati-hatilah dalam memilih nama untuk bayi korang. Berikut aku sertakan panduan nama dan maksudnya yang korang boleh pilih sendiri..hakhak..!! Rosman – pandai tanam bunga. Karman – pandai baiki… Read more

Lawak Daun Pisang

Cikgu: Joe, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang. Joe: Untuk mencari makanan cikgu. Cikgu: Bagus bagus. Sekarang giliran Wati pulak. Apakah tugas daun pisang? Wati: Untuk membungkus nasi lemak cikgu.. 1 kelas..wakakakakakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..!!! Cikgu: Hmmmm bagus,,,awak berdiri atas meja sampai habis kelas.

Sarjana Muda Lawak

“Seorang pelancong Australia nampak kebingungan ketika mencari sebuah restoran makanan barat di Jalan Pasir. Tak lama kemudian seorang budak kecil melintas didepannya dan tanpa fikir panjang dia cuba bertanya pada budak kecil itu dengan bahasa melayu yang kucar kacir. “Maaf dik.. tumpang tanya.. Apa betul ini jalan Pasir?” Budak kecil… Read more

Keputusan Penyingkiran Maharaja Lawak Minggu Ke 12

Keputusan penyingkiran maharaja lawak minggu ke 12 pada malam ini adalah tersingkirnya kumpulan R2. Ini bermakna 4 peserta yang layak ke peringkat akhir adalah kumpulan Sepah, kumpulan Jozan, Nabil dan kumpulan Jambu. Sebenarnya, pada awalnya kumpulan Jambu pun turut tersingkir tetapi juri telah menggunakan imuniti dengan membawa kembali kumpulan Jambu… Read more