Malaysia Kalahkan Sydney FC 3 – 0

Pasukan harimau muda negara yang sedang menjalankan latihan dan perlawanan persahabatan di Australia telah memang perlawanan menentang Sydney FC. Sydney FC ni merupakan pasukan top dalam liga Australia. Namun dikatakan pasukan yang diturunkan dalam perlawanan tersebut hanyalah pasukan simpanan sahaja. Tapi tak kisahlah, janji menang. Hehe. Penjaring gol pasukan Malaysia… Read more

QPR Lawan Kelantan?

Dikhabarkan QPR berminat nak lawan pasukan Kelantan. Tapi itu sebenarnya hanyalah persetujuan lisan antara Tan Sri Anuar Musa dan chairmain QPR iaitu Tan Sri Tony Fernandez. Namun, itu tidak lah rasmi lagi dan keputusan sebenar mungkin akan diketahui dalam masa akan datang. Perlawanan itupun mungkin diadakan semasa rehat antara musim… Read more

Perlawanan Kelayakan Olimpik Malaysia Lawan Bahrain

Seperti yang kita tahu, Malaysia telah kepada Syria dalam perlawanan kedua peringkat kumpulan. Sebelum ni pun kita kalah kepada Jepun. Kedua-dua perlawanan kita kalah dengan keputusan 0 – 2. Untuk perlawanan seterusnya adalah dengan pasukan Bahrain. Bahrain juga sama seperti kita iaitu tewas kedua-dua perlawanan. So, kita masih ada peluang… Read more

Perlawanan Kelayakan Olimpik 2011 – Malaysia Lawan Syria

Setelah kita berbangga dengan kejayaan Malaysia mengekalkan pingat emas bolasepak sukan sea. Pasukan kita akan berhadapan pula dengan Syria dalam perlawanan Olimpik 2012. Perlawanan ini penting kerana ini perlawanan pertama di tempat sendiri setelah kalah kepada Jepun 2 – 0 tempoh hari. Kita mesti menang perlawanan atau setidak2nya memberikan saingan… Read more

Keputusan Semasa Malaysia Lawan Indonesia Bolasepak Sukan Sea

Keputusan semasa adalah Malaysia sedang mendahului dengan keputusan 1 – 0. Itulah keputusan terkini yang baru diperolehi dengan tengok tv, hehe. Jaringan Malaysia dilakukan oleh pemain muda iaitu Syahrul Azwari. Jaringan yang sangat diperlukan oleh pasukan kita. Namun perlawanan ada separuh masa kedua lagi. Harap pemain Malaysia dapat mengekalkan prestasi… Read more

Malaysia Sasar Menang Lawan Indonesia Malam Ini

Seperti yang peminat bolasepak Malaysia tunggu, malam ini adalah perlawanan antara Malaysia lawan Indonesia. Perlawanan ini dijangka sengit kerana sejak kebelakangan ini perlawanan Malaysia dan Indonesia adalah sengit dan panas. Lebih-lebih lagi buat peminat Indonesia yang kecewa kerana kalah kepada Malaysia dalam perlawanan akhir Piala Asean pada tahun lepas. Namun… Read more

Alat Dan Gadget Pengintip Yang Sempoi

Kalau kita biasa tengok cerita Hollywood, terdapat banyak jenis alat pengintip yang digunakan dalam cerita2 omputih. Mari kita tengok alat2 pengintip yang canggih terutamanya alat sebesar jari berikut: Yang ini plak ala2 layang-layang, jadi orang tak perasan sangat..hehe: Ada juga yang berbentuk skru tetapi sebenarnya alat untuk mengintip orang: Selain… Read more