Jam Loceng Yang Kreatif Ala Sempoi

Susah nak bangun pagi? Nak sempoi untuk senang bangun? Gunalah jam loceng pelbagai rekabentuk yang kreatif ini.. hehe. Yang ni ala LEGO: Kalau minat dengan bom, jam loceng yang ini sesuai: Yang ini plak untuk pistol olok2 tembak: Jam loceng boleh pasang lilin: Robot konon2 R2 D2 Starwars memancarkan waktu… Read more

Barang Dan Alat Yang Dibuat Dari Mainan LEGO

Permainan Lego merupakan permainan kegemaran budak2 samada dari zaman kita kecik2 atau zaman anak2 kita. Lego ni memang sesuai untuk meningkatkan daya kreativiti budak2. Mari kita tengok barang dan alat yang dibuat dari LEGO dengan kreatif sekali, antaranya seperti Jam di bawah: Kasut pun ada, tapi tak tau boleh dipakai… Read more

Rekabentuk Apartment Unik

Rekabentuk bangunan yang pelik  dari seluruh dunia menghasilkan satu identiti yang unik yang merupakan hasil luahan kreativiti dari arkitek yang hebat dari sleuruh dunia. Jom tengok antara 20 bangunan apartment yang agak pelik dan unik. 1) Expo 67 – Montreal Quebec, Canada – inspirasi dari Lego

Beijing Olympics versi Lego

Koleksi rekaan lego versi olimpik di Beijing. Walaupun dah lame tapi jom tengok rekaan dier lagi detail. Source: HKLUG Update: Aku sudah pun menyediakan update esempoi untuk sebulan, pastu aku buat autopost. Malangnya tak jadi automatik pulak..hu Blog esempoi.com telah pun menerima iklan dari innity !! Yay ( best ke… Read more