[Gambar] Ayam kampung baka MARDI dua kali ganda lebih kualiti

Kualiti ayam kampung ternakan MARDI dilihat 2 kali ganda lebih baik daripada harga ayam kampung kacukan. Ayam kampung itu juga lebih seragam dari segi fizikal seperti warna bulu, bentuk badan dan berat badan serta bercirikan ayam kampung asli iaitu mengais dan mengeram telur sendiri selain sudah teruji dagingnya rendah lemak… Read more

Susu Pelihara Kesihatan Otak.

Susu terkenal sebagai minuman yang menyihatkan serta baik untuk pertumbuhan tulang dan badan.Satu penyelidikan yang dilakukan di Universiti Maine,Amerika Syarikat,mendapati bahawa orang dewasa yang minum susu setiap hari dapat memelihara kesihatan otak. Penyelidikan ini dilakukan melalui ujian terhadap 900 responden yang berumur di antara 28 hingga 98 tahun.Antara uji kaji… Read more

8 Tip Diet Mudah.

Sejauh manakah pengetahuan anda tentang diet yang sedang anda lakukan sekarang?Perlu anda ketahui bahawa perkara asas yang perlu anda lakukan ialah memberi fokus kepada makanan yang anda ambil setiap hari di dalam plan pemakanan atau diet anda. Tip-tip yang disenaraikan dibawah akan membantu anda untuk melihat perubahan yang lebih cepat… Read more

Hati Organ Yang Boleh Tumbuh Semula

Hati manusia merupakan salah satu organ yang penting untuk meneruskan hidup.Hati juga merupakan organ yang paling terbesar di dalam tubuh badan manusia yang terletak di bahagian atas kanan perut.Tahukah anda hati memiliki lebih daripada 500 fungsi terhadap badan manusia.Diantara fungsi tersebut ialah meneutralkan tubuh,mengawal penggumpalan darah dan juga menghasilkan hempedu… Read more

Body Lee Dong Wook Sexy..!!

Korang pasti kenal pelakon kacak Korea Selatan yang digilai ramai, Lee Dong Wook kan.? Ala..pelakon drama My Girl yang famous pada tahun 2005 tu..?? Takkan tak kenal kot? Kalau korang nak tahu, Lee Dong Wook nie mula berlakon pada tahun 1999. Drama My Girl ni adalah antara drama yang mengangkat… Read more

2 Sebab Utama Untuk Berhenti Minum Air Soda.!

Air soda atau senang cerota air yang bergas macam coca cola, f&N,dan mirinda ¬†sememangnya digemari ramai kerana rasanya yang manis dan bergas. Mengikut 1 fakta yang kitorang dapat dari 1 website, di Amerika, purata air soda yang diminum oleh warga Amerika adalah 44.7 gelen setiap tahun. Nak tau banyak mana… Read more

Motosikal Najis Manusia

¬† Tokyo, Jepun~ Sebuah motosikal di Jepun menggunakan najis manusia sebagai sumber kuasa. Motosikal ini yang dinamakan Motosikal Tandas Neo telah dibina oleh sebuah firma tandas iaitu Toto, dalam usaha membantu mengurangkan asap karbon dioksida sebanyak 50 peratus dalam tempoh 6 tahun. Dilengkapi tandas modifikasi dan makmal bergerak untuk memproses… Read more

Pertandingan Ratu Cantik Plastik

BUDAPEST- Pertandingan ratu cantik lazimnya mencari wanita yang jelita namun sebuah syarikat disini menganjurkan pertandingan ratu plastic di Hungary, lapor sebuah akhbar. Peserta-peserta itu merupakan pesakit beberapa pakar bedah. Mereka perlu menunjukkan apa sahaja asset plastic termasuk payu dara, hasil sedut lemak dan pemindahan rambut. Sekumpulan hakim pertandingan bukan sahaja… Read more

Khasiat Dan Kebaikan Susu Lembu

Secara umumnya kita tahu kebaikan minum susu lembu. Selain itu, susu awal lembu bagus untuk kesihatan manusia. Di sini saya senaraikan khasiat dan kebaikan minum susu lembu: 1) Pertumbuhan Tulang – Susu lembu sangat kaya dengan kandungan kalsium yang juga sangat penting untuk pertumbuhan tulang. Selain itu ianya dapat menguatkan… Read more

14 Kuasa Hebat Teh – Kelebihan Minum Teh

Anda pengemar Teh? Pastinya anda tersenyum sampai ke pipi mendengar khabar berita ini. Menurut satu penelitian yang di lakukan oleh pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO). Didapati teh mengandungi pelbagai khasiat dan manfaat yang amat berguna. Antara manfaat teh sebenarnya amat banyak, Antaranya seperti yang tercatat di bawah:- 1. Teh mampu membangkitkan… Read more