Piya tidak rugi jika tak bersama Harimau Malaya

Ekoran Datuk K. Rajagobal tidak menyenaraikan Badri Radzi dalam skuad kebangsaan, ramai pihak tertanya kenapa Badri Radzi atau lebih dikenali dengan nama Piya itu selalu tidak disenaraikan walaupun menunjukkan pretasi yang cemerlang bersama Kelantan dalam Liga Malaysia. Presiden bola sepak Kelantan, Tan Sri Annuar Musa memberitahu walaupun Piya tidak dapat… Read more

Jimmy Choo Profesor UITM.

Pereka kasut terkenal dan Duta Genovasi,Datuk Dr.Jimmy Choo telah dilantik sebagai Profesor oleh Universiti Teknologi Mara(UiTM) di atas peranan beliau untuk membantu institusi tersebut melahirkan pereka kasut bertaraf dunia. Naib Canselor UiTM,Prof.Datuk Dr.Sahol Hamid Abu Bakar berkata,melalui pelantikan itu,Jimmy akan bekerjasama dengan pihak universiti dari semasa ke semasa untuk menyumbang… Read more

PTPTN hanya senarai hitam peminjam yang terima LOD saja

PTPTN hanya menyenarai hitam peminjam yang dikenakan tindakan saman atau Letter of Demand (LOD) sahaja. Mengikut undang-undang, PTPTN dibenarkan menyenarai hitam peminjam ingkar daripada ke luar negara mengikut peruntukan Seksyen 22A, Akta PTPTN 1987 Akta 55, kata Datuk Ismail Mohamad Said, iaitu Pengerusi PTPTN. Dilaporkan 104,983 saman telah  dihantar sehingga 31 Julai… Read more

Shebby Dilantik Pengarah Bolasepak Blackburn

Ini berita yang agak mengejutkan kerana ada personaliti dari negara kita dilantik ke jawatan dalam suatu kelab luar negara. Blackburn merupakan salah satu kelab bolasepak di England. Cuma Blackburn ni baru je turun ke divisyen 2 dalam liga Inggeris. Tetapi perlantikan merupakan satu pengiktirafan kepada rakyat Malaysia. Hm, macam mana… Read more

Buku Where I Did Come From Diharamkan

Menurut berita terbaru, buku Where I Did Come From telah diharamkan penjualan oleh Kementerian Dalam Negeri. Tindakan ini dilakukan setelah pendedahan tentang penjualan buku ini. Buku ini dikatakan memaparkan illustrasi yang tak sesuai untuk kanak2. Banyak gambar2 yang tak sesuai untuk tatapan kanak2 ada dalam buku ini. Buku Where I… Read more

Azraai Puas Hati

Azraai Khor Abdullah puas hati dengan persembahan pasukan negeri sembilan setakat ini dalam menghadapi persiapan musim bolasepak malaysia 2012. Musim akan dimulakan dengan perlawanan piala sumbangsih menentang Kelantan pada 7 januari 2012. Selain itu, berdasarkan keputusan seri dalam perlawanan persahabatan menentang kelab luar negara, kemajuan pemain2 terutamanya pemain baru agak… Read more

Gempa Bumi Berukuran 5.8 Skala Ricther Landa New Zealand

Menurut berita terkini, satu Gempa bumi berukuran 5.8 magnitud melanda  Christchurch, New Zealand, hari ini. Sumber ini dari agensi di negara Amerika Syarikat. Berdasarkan laporan awal, tiada kerosakan atau kemalangan jiwa yang berlaku. Mungkin terdapat kerosakan kecil yang belum dilaporkan. Menurut sumber itu juga, Gempa bumi itu berlaku pada kedalaman… Read more

Tajuk Akhbar Luar Negara Yang Kelakar

Kat luar negara pun ada banyak kesilapan dalam tajuk akhbar mereka, malah jadi kelakar lagi, hehe. Mari kita tengok contoh2 yang ada, tiger woods main dengan “bola” dia.. haha: Angelina Jolie is pregnant by Pitt? Haha… Meeting an open meetings is closed? Omputih pun tak paham.. 

Senarai Kereta Paling Laris Di Malaysia 2011

Saya sebenarnya tengah mencari kereta apa yang menarik untuk di beli. Tak kira samada kereta import atau kereta nasional. Namun saya prefer kereta import sebab kereta nasional ada dah kat rumah. Kereta import tu bermaksud jenama luar negara tapi kalau buat kat malaysia pun ok jugak. Tapi sebelum tu, saya… Read more

6 Bandar Paling Buruk dan Kotor di Dunia

Pada musim cuti sekolah sudah pasti banyak antara kita yang berkeinginan untuk pergi bercuti di luar negara. Tapi awas,,jangan salah pilih destinasi. Sekiranya anda salah memilih destinasi percutian, kemungkinan percutian itu akan menjadi percutian terburuk sepanjang hidup anda. Mengapa.? Kerana anda kemungkinan besar telah memilih bandar yang paling buruk dan… Read more