Lukisan Pensel Yang Kreatif.

Ben Heine adalah seorang visual creator dari Belgium yang sangat berbakat..Dia menggabungkan lukisannya dengan gambar asli yang sebenar.Karyanya menjadi pujaan ramai bakat-bakat baru di luar sana. Ben Heine adalah seorang visual creator dari Belgium yang sangat berbakat. Manakan tidak, dia menggabungkan lukisannya dengan gambar asli dan menjadikan satu gabungan yang… Read more

Misteri Ular di Tangan Ratu Elizabeth

Gambar ular misteri yang melingkar muncul dalam lukisan abad ke-16 yang menggambarkan Ratu Elizabeth I, demikian diberitakan oleh National Portrait Gallery di London. Menurut para pengkaji, ular itu dalam versi aslinya digambarkan sedang melingkar di jari-jari ratu. Namun gambar ular tersebut sepertinya dianggap kurang sesuai oleh pelukisnya di saat terakhir… Read more

Illusi Tapak Kaki 3-D

Tahu tak illusi tapak kaki tu apa? Mari kita tengok apakah ianya yang sebenarnya. Illusi ini adalah lukisan atau gambar pada lantai di jalanan dan juga berimejkan 3-D. Memang menarik, sila tengok di bawah k, siap buat gaya nak terjatuh lagi mamat tu, hehe: Ini semasa diorang nak buat gambar… Read more

Lukisan Batu Comel

Lukisan atas batu, bukan lukisan zaman batu ek.. Lukisan batu ni adalah hasil daripada ilham Suzi Chua yang berasal dari Malaysia. Kalau korang pegi kat website  suzichua.com, korang boleh upah dia lukis pet korang atas batu dengan harga USD 30-USD 50.