Bila Bonus Kakitangan Awam 2012 Masuk

Tentu ramai kakitangan awam yang tertanya2 bila bonus kakitangan awam 2012 akan masuk. Menurut pekeliling kakitangan awam, bonus akan masuk berserta dengann gaji bulan Disember 2012. Tapi bila pula gaji bulan disember tu? Oh tarikhnya adalah pada 18 disember 2012. Ada beberapa hari lagi tu. Tarikh gaji ni awal sebab… Read more

Lawak Kad Raya

Pada suatu hari yang ceria, Meenachi sedang bersembang dengan kawan baiknya, Minah.. Meenachi: Aiyooooyooo Minah Minah..,awak dapat tak kad raya yang saya kirim bulan lepas.? Minah: Awak ada hantar ke Meena? Saya tak dapat la.. Meenachi: Ish ish ish, camne boleh tak dapat ek? Minah: Awak ada letak setem ke… Read more

Selamat Menyambut Maulidur Rasul

Blog Esempoi ingin mengucapkan pembaca2 semua selamat menyambut Maulidur Rasul. Marilah kita sama2 mengucapkan selawat kepada Nabi Junjungan kita. Selain itu, sama2lah kita mengamalkan sunnah Rasul dalam kehidupan kita. Banyak yang kita boleh amalkan supaya kita berterusan membuat pahala. Contoh amalan yang boleh diamalkan adalah mengucap selawat kepada Nabi, bangun… Read more

Emasku.Net Laman Web Baru..

Di sini ingin kitorang kongsikan mengenai satu laman web yang baru di buka pada semalam aje,,iaitu EMASKU.NET. Laman web nie mengenai RAHSIA PELABURAN EMAS dimana kita boleh melabur dan membuat duit dari pelaburan ini..saya (kristinna) baru saja mendapat jemputan untuk ke laman web baru ini melalui email @yahoo saya. Tapi… Read more

Semakan Permohonan BR1M Bermula 15 Januari 2012

Untuk mereka yang telah membuat permohonan bantuan BR1M dengan menghantar borang sebelum ini, bolehlah menyemak keputusan permohonan mereka mulai esok iaitu 15 Januari 2012. Bagaimanapun keputusan permohonan ini akan diberitahu melalui pos secara berperingkat. Jadi kena tunggulah dapat surat dari posmen nanti. Dalam surat itu juga akan diberitahu tempat dan… Read more

Google Earth Spot ‘Tuhan’? Betul ker.??

BERN – Korang percaya tak kalau Google Earth dapat mengambil gambar Tuhan.?? Fenomena aneh dan pelik telah dirakam oleh Google Street View. Layanan pencitraan digital tersebut menangkap gambar yang dikatakan sebagai pemunculan Tuhan di Bumi. Gambar yang berbentuk bayang-bayang tersebut tampak tergantung di udara, di sebuah danau di Quarten, Swiss…. Read more

Pasaraya Mydin Murah Ke?

Pasaraya Mydin merupakan antara pasaraya popular di Malaysia dan bersaing hebat dengan pasaraya seperti Giant, The Store dan Pasific. Selain itu, diorang juga bersaing dengan pasaraya luar seperti Tesco dan Carrefour. Persoalannya betul ke murah barang2 yang dijual di Pasaraya Mydin. Setakat ini harganya memang murah jugak la, dan setara… Read more

Adverlets Scam Ke?

Rasanya dah banyak kes adverlets tak bayar blogger sejak kebelakangan ni. Ramai yang tak dapat bayaran mereka. Contohnya cam aku pun tak dapat. Sebelum ni aku dah request cashout dua kali. Yang pertama tu dah lama dah. Kalau tak silap dalam bulan 5 tahun ni. Patutnya duit dah dapat dah…. Read more

Keputusan Rasmi Pertandingan Komen Dan Menang Esempoi.com

Pertandingan telah pun tamat pada 31hb Julai yang lepas. Keputusannya adalah seperti berikut: Tempat pertama – Ainun Tempat kedua – Yiedpozi Tempat ketiga – Ramli Referer terbanyak – Luqman Hakim Bonus tempat keempat – Zik Jadi kepada semua pemenang, tahniah diucapkan dari pihak penganjur. Jangan lupa beri no akaun kepada… Read more

Gosok Gigi, Abah..!!

Pagi itu, Jamal mengejutkan anak lelakinya, Ben untuk bangun dan bersiap-siap untuk pergi ke sekolah. Anak lelakinya yang berusia 8 tahun itu sangat liat untuk bangun pagi. Satu lagi tabiat buruk Ben adalah, dia tidak suka menggosok gigi. Untuk memastikan Ben menggosok giginya pada pagi itu, maka Jamal pun mengingatkan… Read more