OPS Sikap: PuLaNgKaN.,!!

Pada suatu mlm Jumaat….Seorang budak bernama Mamat tengah membonceng motosikal untuk pergi ke rumah kawannya di seberang desa.. Tengah-tengah si Mamat nie doookkkk syokkkkkkk siottt bawa motor….Tiba-tiba dia terasa seram sejuk semacam….bulu romanya meremang habisss…Perasaan yg seram timbul dalam hati Mamat…siap dgn bulu ketiaknya yang panjang boleh jadi terpacak.. Jadi… Read more

“Robot”

Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu… Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi… Read more

Cabaran SEO 7: Membuat artikel -Hadiah Wang Tunai

Assalamualaikum, Untuk Tutorial hari ini adalah membuat artikel anda sendiri. Anda boleh dapatkan di (ahli premium sahaja) http://www.teknikamazon.com/tutorial-tambahan/cabaran-seo-7-membuat-artikel-sendiri/ p/s: Hadiah RM500 telah disediakan khas buat peserta terpilih. PESERTA TERPILIH ini dipilih berdasarkan penyertaan yang aktif bukan berdasarkan kejayaan blognya. Jadi dengan hanya memberi komitmen kepada cabaran ini, anda bakal mendapat… Read more

Cabaran SEO Update #minggu 2

Tahniah kerana berjaya menyelesaikan kesemua tutorial pada minggu lepas. Jika belum menyiapkannya lagi. dinasihatkan menyelesaikannya pada minggu ini. Tutorial pada minggu ke 2 ini ialah: Isnin: Keyword research 2 selasa: Domain dan setup blog Rabu: cara buat Content dan Artikel Khamis: Pemilihan plugin dan theme Jumaat: selamat Hari raya..hehe Bermula… Read more

Harta Karun Dalam Perut Ikan Pari

Waaa….terkejut tengok gambar ni, macam-macam ada. Tak sangka pulak dalam perut ikan pari korang boleh jumpa harta karun….hebat tak??

Salam Aidilfitri Buat Pembaca eSempoi

Assalamualaikum kepada semua pembaca eSempoi.com Harap korang sihat-sihat la ye, kat sini shifa nak mintak maaf kat korang kalau ade salah silap sepanjang berblogging. Mintak maaf gak kepada pembaca yang agak kecewa bila blog ni tak update2…hehe, sori sangat-sangat. okeh, maskod blog ni pun dah tukar baju raye…tak sabar nak… Read more

Siti Nurhaliza dengan Fesyen Tudungnya

Siti nurhaliza Maaf ya cik siti, bukan nak kutuk…tapi fesyen ni memang kelakar la :jahat: Fesyen ni mengingatkan aku pasal design bumbung bangunan yang budak-budak landscape buat, tapi tak ingat plak sape yang buat. Tapi aku rase klau buat design bangunan macam tu mesti gempak :korek2: Daripada http://malaysiacelebs.blogspot.com p/s: Rasenye… Read more