Gelagat tunggu hari kiamat

Hari ini iaitu 21 Disember 2012 ada segolongan orang percaya kiamat akan berlaku. Berikutan itu dibeberapa negara macam-macam gelagat berlaku. Di China, pihak berkuasa disana telah menangkap hampir 1,000 orang dalam operasi memburu sebuah kumpulan Kristian yang dikenali sebagai Tuhan Maha Besar yang menyebarkan khabar angin tentang hari kiamat ini…. Read more

Mak Tendang Bola Kat Muka Anak

Hmmmmm…macam-macam yang berlaku pada dunia zaman sekarang. Baru-baru nie laman video Youtube heboh dengan kemunculan video seorang ibu yang sedang bermain bola dengan anaknya telah dengan tidak sengaja menendang bola itu tepat ke arah muka anak kecilnya yang berusia antara 3-4 tahun itu. Sedang anaknya syok-syok bermain bole sorang-sorang, maknya… Read more

Siapa Orang Pertama Yang Menggunakan Kokain?

Peluang bagi seseorang penagih kokain untuk berhenti daripada tabiat menagih kokain adalah sangat tipis disebabkan oleh kandungan kokain yang kuat yang membuatkan penagihnya menjadi sangat ketagih. Kokain di definisikan sebagai sejenis tepung kristal putih yang diperolehi dari ekstrak dan  isolasi daun coca (erythoroxylon coca) yang dapat menjadi perangsang pada sambungan urat… Read more

Khasiat Dan Kebaikan Susu Lembu

Secara umumnya kita tahu kebaikan minum susu lembu. Selain itu, susu awal lembu bagus untuk kesihatan manusia. Di sini saya senaraikan khasiat dan kebaikan minum susu lembu: 1) Pertumbuhan Tulang – Susu lembu sangat kaya dengan kandungan kalsium yang juga sangat penting untuk pertumbuhan tulang. Selain itu ianya dapat menguatkan… Read more

Universiti Khas untuk Ladyboy

Universiti Ladyboy ini mungkin antara yang pertama diperkenalkan dunia. Ianya merupakan sebuah universiti yang terletak di Bangkok, Thailand yang menempatkan semua golongan “mak nyah” untuk mendapatkan pendidikan tanpa sebarang prejudis atau diskriminasi.  Di universiti ini mereka bebas menjadi wanita dan menjalankan kehidupan sebagai pelajar seperti golongan yang lain. Tapi nyah… Read more

Perhentian bas yang kreatif

Kalau pergi luar negara, macam-macam bus-stop kita boleh tengok. Tapi sekarang dekat Malaysia pun apa kurangnya, dah banyak juga ada bus-stop yang creative setanding dengan negara luar. Hehe. Tapi belum ada gambar, siapa yang ada gambar bolehlah kongsikan dekat sini.

10 tisu tandas yang unik dan menarik

Tisu tandas pun ada macam-macam design. Tisu tandas rumah korang design macamana? Sayang nak guna ni hahahahahaha.