Siapa Layak Ke Final Maharaja Lawak Mega?

Akhirnya keputusan telah diketahui iaitu hanya 4 kumpulan yang layak ke final. Kumpulan2 yang berjaya ke peringkat akhir Maharajalawak Mega adalah kumpulan Boboi, Osbon, Saehu dan Syok. Manakala kumpulan yang terakhir tersingkir adalah kumpulan Pimai. Apapun, usaha yang baik dari kumpulan Pimai namun gagal menandingi aksi komedi kumpulan lain. Kumpulan… Read more

Keputusan Final Maharaja Lawak – Sepah Juara

Keputusan akhir menyaksikan Sepah muncul sebagai pemenang tempat pertama. Jozan tempat kedua. Nabil ketiga dan Jambu no 4. Kesemua peserta mendapat hadiah di mana Sepah mendapat RM350,000. Jozan RM250,000. Manakala Nabil dapat RM150,000 dan Jambu RM50,000. Sepah memang patut menang kerana malam ni kumpulan diorang memang lawak giler dalam kedua2… Read more

Keputusan Penyingkiran Maharaja Lawak Minggu Ke 12

Keputusan penyingkiran maharaja lawak minggu ke 12 pada malam ini adalah tersingkirnya kumpulan R2. Ini bermakna 4 peserta yang layak ke peringkat akhir adalah kumpulan Sepah, kumpulan Jozan, Nabil dan kumpulan Jambu. Sebenarnya, pada awalnya kumpulan Jambu pun turut tersingkir tetapi juri telah menggunakan imuniti dengan membawa kembali kumpulan Jambu… Read more

Video Maharaja Lawak Minggu Ke 11 – Nak Download?

Nak tanya pembaca esempoi, boleh ke kita download video dari youtube terutamanya video maharaja lawak setiap minggu. Kalau asyik nak tengok kat youtube payah juga. Lebih2 lagi kalau line internet lembap. Kena yang pakai broadband cam aku ni, payah jugak nak nunggu video abis buffering. Maharaja lawak minggu ke 11… Read more

Video Maharaja Lawak Minggu Ke 10

Aku minggu ni balik kampung seminggu lebih, jadi tak sempat nak tengok maharaja lawak minggu ke 10. Pastu, kat kampung plak tak langgan pakej astro warna, so memang tak dapat nak tengok minggu ke 10 punya aksi. Ni 1st time tak tengok masa ditayangkan. So, ada sesiapa pembaca esempoi kat… Read more

Komen Maharaja Lawak Minggu Ke 4

Baru sebentar tadi berakhirnya show Maharaja Lawak untuk minggu ke 4. Nampaknya minggu ini, persembahan peserta-peserta juga sangat menarik dan tidak disangka2. Ini terutamanya kepada Amir yang berjaya memberi persembahan yang sangat berbeza dari minggu sebelum ini. Persembahannya telah mendapat perhatian juri serta penonton2 di studio dan tidak lupa penonton… Read more