Asal-Usul Nama Hantu

1.Hantu Raya Berasal dari Tanah Melayu.Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan jalan raya,sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk pulang berhari raya.Kegemarannya mencuri kuih-kuih raya.Tempat menginapnya disyaki di balai-balai raya. 2.Hantu Langsuir Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang.Ceritanya bermula di suatu pagi raya bila seorang suri rumah sedang memasang langsir… Read more

14 Fakta Menarik Tentang Meteor.

1.Apabila meteor menghasilkan cahaya yang mencukupi maka terbentuklah bayang-bayang di bumi,ia dipanggil bola api(fireball). 2.Meteor ialah zarah kecil daripada angkasa yang menghasilkan cahaya kerana ia memasuki atmosfera bumi. 3.Apabila bola api meletup di atmosfera,ia dipanggil bolide. 4.Meteor,saiznya bermula dari sekecil sebutir pasir kepada sebesar sebiji bola besbol. 5.Meteor yang terbesar… Read more

Binatang Pun Tidak Ingin Jadi Manusia.

Suatu hari Allah SWT memerintahkan malaikat Jibril AS untuk pergi menemui salah satu makhluk-Nya iaitu kerbau dan bertanykan pada si kerbau apakah dia senang telah diciptakan Allah SWT sebagai seekor kerbau.Maka Malaikat Jibril As pun pergi menemui si kerbau. KERBAU Di siang yang panas itu si kerbau sedang berendam di… Read more

Lelaki Yang Ditarik Ke Neraka.

1)Ayah Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak mempedulikan anak-anak perempuannya di dunia.Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat,mengaji dan sebagainya.Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat. 2)Suami Apabila seorang suami tidak mempedulikan tindak-tanduk isterinya.Bergaul bebas dan berhias bukan untuk suami tetapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram.Walaupun… Read more

Apa Yang Berlaku di Internet dalam 60saat??

Andai kata lah korang tidak online dalam masa 60 saat sahaja, adakah korang rasakan bahawa korang lah orang yang paling rugi di dunia? Sekiranya korang jawab tidak, maka baca dulu fakta di bawah. Lepad tu korang decide lagi keputusan korang yang tadi. 1500+ postingan di blog 98,000 twit terbaru 12,000… Read more

Suami Kencing Muka Isteri.?

OMG.!! Tak tertahan tika dengar berita-berita zaman sekarang yang semakin hari semakin berkelakuan pelik bahkan menyerupai binatang..yuckkss..!! Baru-baru nie ada keluar kat Harian Metro tentang kes seorang suami yang tergamak kencing isteri sendiri selepas meliwatnya, hal ini berlarutan sehingga 5 tahun. Apabila si isteri dah tak tahan menanggung seksa lagi,… Read more

Proton Persona Baru – P3-21A?

Tahun ini sebenarnya dikhabarkan proton akan melancar model baru iaitu P3-21A atau ada yang kata juga sebagai proton persona baru. Ada juga yang kata namanya ditukar kepada Proton Tuah. Dan mungkin jugak proton P3-21A ni tak ada kaitan pun dengan model Proton Persona. Tentang model P3-21A ke P23-21A?, tentu ramai… Read more

Lelong Baucar Buku 1 Malaysia (BB1M) Di Internet

Pemberian baucer buku kepada pelajar IPT memang memberi faedah kepada para pelajar IPT. Namun, disebabkan beberapa keadaan dan perlaksanaan yang tak sesuai maka pelbagai isu telah berlaku. Antaranya adalah pembelian barang2 tak berfaedah dari baucer buku itu oleh pelajar IPT.   Mereka dikatakan membeli barang2 yang takde kaitan dengan buku… Read more

6 Permata Hati Penyentuh Naluri

Sekiranya kau bekerja semata-mata kerana wang, maka kau tidak akan mendapat kemewahan daripadanya. Tetapi jika kau menyintai sesuatu pekerjaan yang kau lakukan itu, maka kejayaan itu sememangnya milikmu yang abadi.. ~ Ray Kroc, Pengasas McDonalds. Masa depan yang cerah adalah berdasarkan masa lalu yang telah dilupakan. Kamu tidak akan dapat melangkah… Read more

Lawak Singular dan Plural

Seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi.Antara alasan yang diberikannya ialah; Suami  : Yang..yang…lelaki kahwin tiga barulah sah.. Isteri  : Kenapa pulak..?? Suami : Cuba terjemahkan ke dalam bahasa Inggeris, satu ‘is one’, dua‘is two’, tiga ‘is three’..baru kena..! kan yang kan..?? Isteri  : Tapi abang kena… Read more