Anak Gajah Sesat

Anak gajah sesat ditemmui oleh seorang penyelia Kilang Sawit FELDA Lepar Utara Enam dalam kawasan kilangnya pada awal pagi. Anak gajah yang masih kecil tu dianggarkan berusia setahun dan dikatakan tertinggal daripada kumpulannya dan tersesat masuk ke kawasan kilang di Felda Lepar, Pahang. Penyelia kilang tersebut Mohd Saharuddin Mohd Sapuan… Read more

Bayi 2 Bulan Maut Tercekik Biji Rambutan

Dilaporkan seorang bayi lelaki berusia 2 bulan maut tercekik biji rambutan yang disuapkan abangnya yang berusia dua tahun, di Terengganu petang kelmarin. Menurut ibu mangsa yang juga pengawai keselamatan Hospital Sultanah Nur Zahirah berkata: “Saya difahamkan Mohd Haikal Fikri dan suami sedang makan buah rambutan di ruang tamu dan suami… Read more

Pantang Larang Orang Jepun.

1.Kepercayaan nombor 4 dan 9 Angka 4 dan 9 dianggap sebagai nombor atau angka sial di kalangan masyarakat Jepun kerana sebutannya iaitu 4 sama dengan kata untuk “kematian”(shi).Manakala nombor 9 pula disebut “ku” bermaksud “kesengsaraan”.Oleh kerana itu,orang tidak boleh membuat hadiah yang terdiri daripada empat bahagian atau kuantiti dan seumpamanya…. Read more

20 Panduan Pemakanan Bagi Penghidap Diabetes(Kencing Manis).

Mungkin ramai diantara penghidap Diabetes tertanya-tanya adakah mereka boleh makan makanan itu?makanan ini?Dan mungkin ada yang takut untuk memakan sesuatu.Jadi disini terdapat beberapa panduan pemakanan yang boleh diamalkan oleh penghidap diabetes.Pada hakikatnya,penghidap Diabetes boleh makan seperti mereka yang normal.Namun, harus diingati bahawa penghidap Diabetes harus mengawal berat dan kadar gula… Read more

Montel Itu Comel?

Kanak-kanak yang tembam dan montel sememangnya comel tetapi adakah mereka sihat?Majoriti ibu bapa di Asia lebih suka jika anak mereka menjadi lebih berisi.Bayi atau kanak-kanak yang montel nampak sihat dan sangat comel.Jadi,tidak hairanlah jika ramai ibu bapa mahu melihat anak mereka makan banyak agar cepat gemuk. Kanak-kanak akan termasuk dalam… Read more

8 Tip Diet Mudah.

Sejauh manakah pengetahuan anda tentang diet yang sedang anda lakukan sekarang?Perlu anda ketahui bahawa perkara asas yang perlu anda lakukan ialah memberi fokus kepada makanan yang anda ambil setiap hari di dalam plan pemakanan atau diet anda. Tip-tip yang disenaraikan dibawah akan membantu anda untuk melihat perubahan yang lebih cepat… Read more

Body Lee Dong Wook Sexy..!!

Korang pasti kenal pelakon kacak Korea Selatan yang digilai ramai, Lee Dong Wook kan.? Ala..pelakon drama My Girl yang famous pada tahun 2005 tu..?? Takkan tak kenal kot? Kalau korang nak tahu, Lee Dong Wook nie mula berlakon pada tahun 1999. Drama My Girl ni adalah antara drama yang mengangkat… Read more

Ubat Bernilai 1 Juta Dijumpai Semula

Ubatan yang dikatakan bernilai lebih kurang RM1 juta yang dilaporkan hilang dari stor HKL akhirnya dijumpai semula disebuah bangunan. Ubatan ini dipercayai dicuri untuk dijual di pasaran gelap. Ubat ini berjaya ditemui semula hasil daripada soal siasat yang dilakukan terhadap dua orang kakitangan HKL sendiri. Siasatan dilakukan apabila laporan polis… Read more