Awal dan Akhir Perkahwinan

Awal Perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “Jom..dari duduk rumah, bosan plak..” Pertengahan Perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..naik lrt ke..drive ke..teksi ke..” Penghujung perkahwinan Isteri : “Jom kita pergi shopping” Suami : “apa shopping moping..?..aku kompang kang….” *** Awal Perkahwinan Isteri : “Hari ini… Read more

Tahu Tak Ada Kaum Makan Tanah??

Bagi masyarakat Tuban di Jawa Timur, Indonesia, tradisi memakan tanah liat panggang ibarat seperti memakan gula-gula yang berperisa coklat. Malah, makanan tersebut juga dapat dijadikan snek dan makanan jenis ini juga mudah didapati di kedai-kedai kecil dengan harga Rp. 20 ribuMakanan daripada tanah liat merupakan makanan yang tradisional masyarakat Tuban… Read more

Kahkahkah..lawak lawak..!!

sanggup ke korang makan burger anjing nie..?? yuckkkss.. kerana kebuluran di padang pasir, haiwan dan manusia pon boleh berebut makanan.. oohhhh nak mengurat yer,,?? nak rasa silat seribu tangan nih..?? wacchhhaaaa..!!amik kau..!! kalo nak berangan jadi artis pon, agak-agak la,,kau tue kucing… eh bang.! salah orang kau bawak lari daa..tak… Read more

Koleksi Label Amaran Yang Kelakar – Part 1

Mari kita tengok koleksi2 label amaran yang kelakar, label2 amaran ni ada pada produk2 atau barangan. Cuba korang baca betul2 label tersebut, memang kelakar.. haha: Tengok label pada USB di bawah ni, tertulis “do no eat ipod shuffle”, sapo la yang nak makan, hehe: Dan yang ini jugak, “be careful… Read more

8 Alasan Tolak cinta Bestfriend

Dari kecil kamu berkawan dengan nya. malah keakraban seperti seorang yang bersaudara. Namun kini tiba-tiba dia meluahkan perasaan cintanya terhadapmu. Kamu pasti berasa serba salah untuk memberikan jawapan. Mahu terus mengatakan tidak sudi, bimbang menyakiti hatinya namun untuk menerimanya tidak pernah ada rasa cinta dihatimu terhadapnya. Berikut 8 alasan yang… Read more

Antara Soalan Bodoh Yang Kerap Ditanya

* Anda berader di stesen bas dan rakan anda ternampak sambil bertanya: “Tunggu bas ke?” Anda harus menjawab: “Taklah aku tengah tunggu helikopter, lambat plak ari nie ye” * Anda hendak pergi ke bilik mandi untuk mandi dan rakan sebilik anda bertanya: “Ko nak mandi ke?” Jawab : “Taklah aku… Read more

Tok Batin Lawak

Maka tersebutlah kisah seorang tok batin yang cukup banyak membantu pihak kerajaan dalam mempromosikan kraftangan masyarakat orang asli kepada para pelancong dari luar Negara. Sebagai menghargai jasanya, tok batin tersebut telah diberikan hadiah saguhati oleh pihak kerajaan. Waaahhhh.. Seronok betul tok batin gamaknya ye..?? Disebabkan terlalu seronok, tok batin yang… Read more