Rekabentuk Katil Yang Sempoi

Katil ni bukan tempat tidur je, tapi ada juga yang direka untuk bentuk yang dapat menarik perhatian, mari kita tengok contoh2 rekabentuk katil yang pelik dan moden: Yang ni mesti lembut sekelilingnya: Kalau yang ini sesuai untuk budak2: Untuk orang suka makan, hehe: Yang ni tak tau la best ke… Read more

Tahi…Shit…..

Pada suatu hari ali dan abu pergi memancing di sebatang sungai di pinggir kampung,sementara menuggu ikan menyambar umpan ali berkata “abu boleh tak sebutkan perkataan hujung yang aku sebut kan ini”, abu menjawab “boleh”. ali: aku pergi ke hutan abu: hutan ali: untuk mencari kayu api abu:api ali: tiba-tiba aku… Read more

Blog Baru Muncul Tapi Trafik Mantap – CeritaMamat.com

Saya nak cerita sikit hari ni tentang satu blog yang saya baru jumpa baru2 ini. Blog ini diberi nama ceritamamat.com. Anda boleh kunjungi blog tu di sini –> www.ceritamamat.com Blog ni sebenarnya dimiliki oleh seorang pelajar yang baru berumur 17 tahun dan akan mengambil peperiksaan SPM pada tahun ini. Saya… Read more

Fakta Kentang

Sungguhpun para penjelajah membawa pulang ubi kentang dari Dunia Baru pada awal tahun 1500, orang Eropah takut untuk memakannya kerana bimbang dijangkiti penyakit kusta. Kepercayaan karut ini berakhir apabila Louis XVI (Raja Perancis 1774-92), yang sedang mencari sumber makanan murah untuk diberikan kepada pembantu-pembantunya yang kelaparan telah menghidangkan kentang untuk… Read more

Petua: Cara Ampuh Hilangkan Sengugut

Sebahagian wanita mengalami kesakitan sengugut ketika datang bulan. Untuk mengatasi masalah ini, cubalah mana-mana petua di bawah ini: Petua 1 Ambil sembilan biji pinang tua, dibakar tanpa minyak hingga menjadi arang, dan kemudian ditumbuk hingga halus. Campurkan serbuk pinang bakar itu dengan secawan air suam dan minum selama sembilan hari… Read more

Tempat Parking Basikal Yang Menarik

Korang nak tengok benda menarik tak? Mari kita tengok tempat parking basikal yang cool dan sempoi di bawah, contohnya yang sangkut di dinding camni: Yang ni slot untuk parking, tapi biasa je nampak: Kalau yang ini memang menarik, cool giler: Parking basikal sambil makan dan lepak2, haha: Tengok yang ini… Read more

Khasiat Minyak Ikan Omega 3

Hari ni saya nak cerita sikit tentang khasiat minyak ikan yang ada omega-3. Biasanya minyak ikan laut dalam mengandungi asid lemak Omega-3 yang terdiri dari EPA dan DHA. EPA dan DHA ni memang diperlukan tubuh kita. So mari kita tengok apakah khasiat dan faedah dari kesihatan yang boleh kita perolehi… Read more

Cara Menabung Untuk Melancong

Biasanya, kita ni sibuk dengan kerja2 di pejabat, rumah dan sebagainya. Sekali-sekala kita perlulah pergi melancong bawa isteri dan anak2 untuk melupakan seketika kerja2 yang memenatkan tu. Namun, melancong ni sebenarnya memerlukan kos untuk pengangkutan, penginapan dan makan minum. Jadi sebenarnya memerlukan banyak duit, so untuk itu kita kena mengumpul… Read more

6 Doa Mengelak Kena Sihir

Dibawah ini dinyatakan cara-cara atau amalan yang boleh dilakukan untuk memagar diri anda dari perbuatan jahat tukang sihir atau pengamal ilmu hitam. Sihir mungkin tidak mengenal siapa anda. Ia boleh menyerang anda.. ketahuilah cara memagari diri anda dari sihir dan gangguan syaitan. 1. Makan Tamar ‘Ajwah dan Tamar Madinah Amalkan… Read more

Apa Yang Korang nak Tau Tentang GAJAH..??

Seekor gajah mampu menghidu bau air yang terletak sejauh lima kilometer darinya. Gajah boleh membawa sehingga 7.5 liter air dalam belalainya. Seekor gajah boleh makan sehingga 225 kilogram rumput kering dan 225 liter air dalam sehari. Belalai gajah mengandungi lebih daripada 50,000 otot-otot. Sesetengah masyarakat kampung di selatan tanah air… Read more