Video Suspek Lelaki Yang Cederakan Penyokong PR Di Ceramah Gombak

Baru-baru ini kecoh apabila ceramah pakatan Rakyat di Gombak telah diganggu oleh ahli-ahli UMNO yang dikatakan cuba membuang kacau disana. Ahli-ahli UMNO itu pula mendakwa pihak dari penyokong pakatan rakyat yang membuat provakasi dan mendakwa ada diantara daripada mereka telah dibaling batu,periuk belanga. Bagaimanapun dakwaan dibaling periuk belanga itu sehingga… Read more

Model Dikecam Bergambar Di Lokasi Kemusnahan Sandy.

Model terkenal Brazil,Nana Gouvea,30,diselar oleh pengguna internet kerana bergambar di beberapa lokasi yang musnah akibat taufan Sandy.Gouvea yang pernah menghiasi majalah Playboy memuat naik beberapa keping gambar tersebut di laman Facebooknya. Beberapa gambar itu menunjukkan dia bersandar pada sebatang pokok tumbang dan berdiri di atas kereta-kereta yang musnah di sini.Gambar-gambarnya… Read more

Fenomena Zombi Dari Segi Saintifik.

Memandangkan filem seram amat diminati ramai,terutamanya filem yang melibatkan karakter Zombi.Malah,terdapat juga agensi yang ditubuhkan di Barat khas untuk mengkaji berkenaan Zombi. Filem Zombi kebanyakannya sama sahaja cara penyampaian ceritanya.Tetapi adakah anda pernah terfikir sejauh mana kewujudan Zombi ini?Melalui kajian yang telah dijalankan,mereka menyelidik mengenai otak,deria,sistem peredaran darah,suhu badan dan… Read more

Brangelina Bollywood Bakal Berkahwin.

Aktres Kareena Kapoor dan aktor Saif Ali Khan kini meraih label Brangelina versi Bollywood dimana Brangelina merujuk kepada pasangan pelakon tersohor Hollywood,Brad Pitt dan Angelina Jolie yang sudah bercinta dan bersekedudukan tanpa sebarang ikatan pernikahan selama tujuh tahun. Manakala Kareena dan Saif pula melakukan perkara yang sama sejak lima tahun… Read more

Netbook 1Malaysia Rosak sebelum sempat digunakan

Dilaporkan lebih berdozen Netbook 1 Malaysia yang diedarkan kepada pelajar di daerah Temerloh terpaksa dihantar ke kedai komputer untuk dibaiki atas pelbagai kerosakan. Difahamkan, ada diantara Netbook 1 Malaysia itu hanya sempat digunakan dalam tempoh seminggu, malah lebih teruk lagi ada yang mendakwa Netbook tersebut langsung tidak boleh digunakan sejak… Read more

Peragut cedera kena belasah masuk wad

Hajat 3 orang peragut untuk meragut seorang wanita yang berhenti di lampu isyarat tidak kesampaian malah salah seorang daripada mereka yang ditangkap cedera parah dibelasah orang ramai. Dalam kejadian pada pukul 11.30 pagi di Seksyen 5, Wangsa Maju itu, tiga suspek tersebut dilaporkan menunggang dua buah motosikal Yamaha 125Z manakala… Read more

Chong Wei Masih Mampu Menang Pingat Emas Di Sukan Olimpik 2012

Datuk Lee Chong Wei masih boleh diberi harapan untuk menang pingat emas semasa sukan olimpik 2012 nanti. Ini kerana dari fizikal dan teknikal Lee Chong Wei memang masih mampu. Namun kena tengok juga prestasi dan keadaannya semasa 2016 nanti. Yang penting sebenarnya adalah menjalani latihan dengan sistematik dan menjaga fizikal… Read more

Sejarah Awal Kewujudan Garpu

Garpu atau dalam bahasa English nya, FORK, pertama kali dipakai pada zaman pertengahan. Bangsawan Itali mula memperkenalkan penggunaan garpu pada abad ke 11, diikuti dengan penggunaan garpu di Sepanyol pada abad ke 16, dan kemudian di Perancis sekitar abad ke 14. Manakala di benua Amerika pula, penggunaan garpu diperkenalkan pada… Read more

Puisi Suami Yg Minta Izin Nak Kahwin Lagi Satu..

***Puisi Sang Suami*** Isteriku yang kucintai., jika kau bumiku., akulah mataharmui.. kan ku sinarimu kerana engkau mengharapkan sinaran dariku.. Ingatlah bahtera yg kita kayuh syg., begitu penuh dgn riak gelombang.. Aku pasti akan tetap menyinari bumimu itu., hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan cahayaku.. Lantas aku ingat satu hal bahawa… Read more

Penyamun Guna Pistol Palsu Kena Balun

Macam-macam berita la sekarang nie,,ada yang kena rompak, kena bunuh, rogol, tikam lagi..memeningkan kepala..tapi apa yang bakal kitorang sampaikan hari ni pasti mengorangkan beban di kepala kita yang tengah kusut sekarang nie. Penyamun kena balun oleh si mangsa..haaa..menarikkan..?? kita ikuti petikan daripada berita Harian Metro nie.. KAJANG: Tindakan nekad dua… Read more