Asal-Usul Nama Hantu

1.Hantu Raya Berasal dari Tanah Melayu.Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan jalan raya,sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk pulang berhari raya.Kegemarannya mencuri kuih-kuih raya.Tempat menginapnya disyaki di balai-balai raya. 2.Hantu Langsuir Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang.Ceritanya bermula di suatu pagi raya bila seorang suri rumah sedang memasang langsir… Read more

Lee Byung Heon Malu Kerana Psy.

Baru-baru ini menerusi laman web,ada yang memuatnaik foto yang diberi judul Lee Byung Heong dan Psy di London.Dalam foto tersebut,aktor terkenal Korea,Lee Byung Heon dan penyanyi yang terkenal dengan tarian Gangnam Style,Psy telah bertemu untuk makan bersama di sebuah restoran di London ketika tinggal di sana atas urusan kerja masing-masing…. Read more

Sharbinee Malu

“BENAR saya melakukan kesilapan, tapi jangan maki-hamun dan tolak saya di depan ribuan penonton, saya juga ada maruah seperti orang lain,” kata penjaga gol utama Terengganu, Mohd Sharbinee Allawee Ramli,ketika diminta mengulas mengenai pertelingkahannya dengan jurulatih, Peter Butler ketika pertemuan dengan Kedah malam kelmarin yang berkesudahan seri 1-1. Jurulatih yang… Read more

Kena Penjara Sebulan Curi Seluar Dalam

Hanya kerana dua kotak seluar dalam, seorang pemandu lori dihukum penjara selama sebulan oleh mahkamah. Dia mengaku bersalah mencuri seluar dalam tersebut disebuah pusat membeli belah. Dia juga dihukum bermula dari tarikh dia ditangkap pada ahad lepas. Dia dikatakan mencuri dua kotak seluar dalam berjenama Alain Delon yang bernilai RM30…. Read more

Lelaki Tak Malu Mengaku ‘Bakal Menantu’ Istana Kremlin

Moscow – Seorang bekas kontraktor yang sedang menganggur telah mengejutkan pengawal keselamatan Kremlin dalam satu cubaan untuk masuk ke istana, kerana mengikut dakwaannya, beliau mempunyai temujanji dengan presiden Russia,  Dmitry Medvedev yang juga merupakan bakal bapa mertuanya, lapor media tempatan. Beliau lantas dimaklumkan bahawa Dmitry Medvedev hanya mempunyai seorang anak… Read more

Selamat Menyambut Ramadhan

Salam semua, Kepada pembaca esempoi sekalian, saya ingin mengucapkan selamat berpuasa di bulan ramadhan serta menjalankan ibadah2 lain di bulan yang mulia ini. Sama2lah kita perbanyakan amal dan berdoa semoga segala amalan kita diterima oleh Allah Taala. Di bulan Ramadhan juga banyakkanlah bersedekah, menderma dan sebagainya. Bantulah mereka yang memerlukan… Read more

Kisah Hantu

1. Hantu Raya – Berasal dari Tanah Melayu. Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan jalan raya, sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk pulang berhari raya…….kegemarannya mencuri kuih kuih raya. Tempat menginapnya disyaki di balai – balai raya. 2. Hantu Langsuir – Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang. Ceritanya bermula… Read more

Kucing yang Gagal jadi Kucing

Macam biase la, mesti ade jugak post pasal kucing-kucing ni. Nak Tahu kucing ni gagal jadi kucing?? Jom tengok koleksi gambar ni =) lol