Enam Maut Nahas Viva-Bas Ekspres.

Enam termasuk empat beranak terbunuh dalam kemalangan ngeri yang melibatkan sebuah kereta perodua Viva dan sebuah bas ekspres di Kilometer 129.5 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan berhadapan Sekolah Kebangsaan Meraga,Beris semalam. Tragedi pada pukul 4.30 pagi itu berlaku apabila kereta dinaiki lapan mangsa yang dalam perjalanan dari arah Kemaman menuju ke Kuala… Read more

Cinta Mat RoCk !

ha..!! Kengkorang..!! Nie lah surat cinta mat rock kepada aweknya yg tercinta..huuuuu….macamana pon si mat rock nie nak berjiwa jiwang pada kekasihnya, tetap tak bleh..tak menjadi..dek kerana jiwa nya yang mat rock kebabomm tu..!! layan habis beb..!! Salam Amacam awekku?? Lu orait ka? Wa harap lu ok2 je. Awek gua,… Read more

Memetik Kata-Kata Ahli Motivasi

Seorang Motivator berkata: “Tahun-tahun terbaik dalam hidupku ku habiskan bersama seorang wanita yang bukanlah istri ku.” Hadirin terkejut dan terpaku… Ia kemudian menambah , “Ia adalah ibuku.” Hadirin kemudian bertepuk tangan dengan gemuruh dan tertawa. Mamat yang baru saja mengikuti seminar tersebut, kemudian mencuba hal ini di rumah. Setelah makan… Read more

Hadiah Untuk Cikgu – Cerita Kelakar Hari Ini

Suatu pagi di dalam sebuah kelas 4 Slow, di sebuah sekolah rendah, di kawasan pedalaman. Cikgu sedang memberikan cadangan kepada murid-muridnya tentang hadiah sempena Hari Guru esok. Cikgu: Saya tak kisah apa-apa jenis hadiah yang kamu nak berikan. Murid: Tapi cikgu, hadiah yang macam mana? Cikgu: Cikgu cadangkan begini, jika… Read more

Kerana Basikal – Cerita Kelakar Hari Ini…

Seorang cikgu sedang mengendalikan aktiviti sukan di padang sekolah. Seperti biasa, cikgu akan menyuruh murid-muridnya melakukan regangan otot. Semua murid diarah berbaring, mengangkat kaki lalu menggerakkannya seperti sedang mengayuh basikal. Cikgu asyik memerhati seorang murid yang dari tadi menggerakkan kaki, tiba-tiba memberhentikan kayuhan kakinya. Lalu cikgu itu pun terus le… Read more

Illusi Tapak Kaki 3-D

Tahu tak illusi tapak kaki tu apa? Mari kita tengok apakah ianya yang sebenarnya. Illusi ini adalah lukisan atau gambar pada lantai di jalanan dan juga berimejkan 3-D. Memang menarik, sila tengok di bawah k, siap buat gaya nak terjatuh lagi mamat tu, hehe: Ini semasa diorang nak buat gambar… Read more

Kisah Apartment 60 tingkat..

:teruja:  Ada tiga orang sahabat..Ali, Abu dan Mamat, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas, mereka pulang ke rumah. Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya elektrik padam dan lif tidak berfungsi. Ali: Macam mana ni… rumah kita atas sekali… Read more

Arca Pelik dan Menarik Seluruh Dunia

Ok, kali ni koleksi sculpture pelik plak.. Sculpture tu arca la dalam bahasa Melayu kan..hehe. Okeh, koleksi ni diambil dari rawak kat internet tak sure la pulak dari mane. lembu seekor angkasawan …haha Oh…tolong!!! Lemas ni…. Ah!!, Monster gigit bontot !! Jari sape putus ni??? Aku boleh tembus dinding…korang boleh… Read more