Shebby Dilantik Pengarah Bolasepak Blackburn

Ini berita yang agak mengejutkan kerana ada personaliti dari negara kita dilantik ke jawatan dalam suatu kelab luar negara. Blackburn merupakan salah satu kelab bolasepak di England. Cuma Blackburn ni baru je turun ke divisyen 2 dalam liga Inggeris. Tetapi perlantikan merupakan satu pengiktirafan kepada rakyat Malaysia. Hm, macam mana… Read more

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Pernah kunjungi blog bloggerwanita.com tak? Kalau belum pernah ke blog bloggerwanita tu marilah ke sini k —> http://www.bloggerwanita.com/wang-tunai-rm5000-untuk-blogger/ . Untuk makluman, blog ni menawarkan insentif berjumlah RM5000 kepada blogger yang menyertai pertandingan ini. Bukan sikit RM5000 tu, cuma untuk dapatkannya anda perlu menyertai dulu peraduan tersebut di SINI . Kat… Read more

Lelaki Kacak

Apa yang korang rasa apabila mendengar perkataan lelaki kacak? Tentu anda akan terpikir tentang lelaki yang kacak bukan. Sebagai contoh seperti Aaron Aziz ke, takpun David Beckham ke dan ramai lagi. Tetapi macam mana pula mereka yang tak kacak, adakah mereka boleh jadi lelaki kacak? Sememangnya boleh sepatutnya, sebab lelaki… Read more

Syabu Madu?

Syabu pun ada jenis madu ke? Syabu madu ni merupakan panggilan bagi dadah jenis methampetamine dari Malaysia. Syabu madu ini merupakan jolokan yang digunakan di Indonesia. Dadah jenis ini juga dikatakan dadah yang paling berkualiti di dunia. Tak taulah kualiti tu maksudnya macam mana. Disebabkan itu, syabu ini diseludup dari… Read more

3 Bulan Untuk Kaji Semula SBPA

Menurut berita terbaru, petugas SBPA diberi tempoh sehingga 3 bulan untuk mengkaji semula skim ini berdasarkan input dan cadangan dari pelbagai pihak. Petugas khas ini diketuai oleh bekas pengarah JPA. Mereka diberi tanggungjawab untuk menjadikan skim ini sesuai dan dapat memenuhi semua pihak dalam perkhidmatan awam. Banyak komplen sebelum ini… Read more

Wang Tunai RM14,000 Hangus Terbakar

Kejadian ini berlaku di Tamparuli, Sabah di mana sebuah rumah papan separuh konkrit terbakar. Rumah ini didiami oleh 9 orang beranak dan di katakan terbakar pada waktu pagi. Akibat kebakaran tersebut, keluarga terlibat tinggal sehelai sepinggang kerana semuanya habis musnah. Selain itu, dakwa mereka wang tunai sebanyak RM14,000 turut hangus… Read more

Liga Inggeris – Chelsea Dan Spurs Seri Malam Tadi

Perlawanan malam tadi berakhir dengan keputusan seri 1 – 1. Jaringan bagi Chelsea dilakukan oleh pemain muda mereka iaitu Daniel Sturridge. Manakala gol spurs dijaringkan oleh Adebayor. Perlawanan antara kdua2 pasukan memang menarik dan sengit. Namun, kedua2 hanya mampu untuk menamatkan perlawanan  dengan berkongsi mata. Nampaknya peluang Chelsea dan Spurs… Read more

Diskaun Dan Rebat Tol Sehingga 37 peratus

Berita gembira untuk para pengguna lebuh raya di mana pihak konsesi lebuh raya  menawarkan diskaun dan rebat tol untuk musim perayaan ini. Diskaun dan rebat tol ini adalah dari 5 peratus hingga 37 peratus. Pemberian diskaun dan rebat tol itu melibatkan 20 syarikat konsesi yang terlibat dalam mengendalikan lebuh2 raya… Read more