Fesyen Selebriti Yang Tak Serupa Fesyen..

Fesyen..sesuatu yang unik dan berseni..tapi adakah keterlaluan untuk dikatakan terdapat fesyen yang terlalu berseni sampaikan kehilangan seni nya?? Korang tak percaya?? Just sit and watch out..    Terrence Koh dan fashion yeti nya..korang rasa korang nak guna fesyen nie tak masa korang tengok konsert atau tym shopping?? Yucckkkss..!! Kalau kepala… Read more

Sebingkis Cebisan Sebuah Renungan..

Pada satu masa dahulu, ada seekor kura-kura yang selalu memandang sinis terhadap seekor katak. Apabila katak tersebut telah hilang sabar terhadap perlakuan biadab kura-kura terhadapnya, ia pun bertanya kepada sangkura-kura itu. “CikKura-Kura, pernahkah aku menyakiti hatimu, sehinggakan kau selalu memandang sinis terhadapku dan tidak pernah menegurku walau sekalipun.?” Kura-kura pun… Read more

Keputusan Malaysia Lawan Bahrain Malam Tadi – Kelayakan Olimpik

Malam tadi perlawanan berakhir dengna keputusan Malaysia 1 – Bahrain 2. Maknanya Malaysia kalah kali ke 4 dalam kumpulan kelayakan peringkat asia ini. Dengan itu, Malaysia gagal layak ke Olimpik. Namun, takpelah yang penting kita telah main bersungguh2 tanpa erti lelah. Untuk perlawanan akan datang, teruskanlah permainan yang tak mengerti… Read more

Semakan Permohonan BR1M Bermula 15 Januari 2012

Untuk mereka yang telah membuat permohonan bantuan BR1M dengan menghantar borang sebelum ini, bolehlah menyemak keputusan permohonan mereka mulai esok iaitu 15 Januari 2012. Bagaimanapun keputusan permohonan ini akan diberitahu melalui pos secara berperingkat. Jadi kena tunggulah dapat surat dari posmen nanti. Dalam surat itu juga akan diberitahu tempat dan… Read more

Gempa Bumi Berukuran 5.8 Skala Ricther Landa New Zealand

Menurut berita terkini, satu Gempa bumi berukuran 5.8 magnitud melanda  Christchurch, New Zealand, hari ini. Sumber ini dari agensi di negara Amerika Syarikat. Berdasarkan laporan awal, tiada kerosakan atau kemalangan jiwa yang berlaku. Mungkin terdapat kerosakan kecil yang belum dilaporkan. Menurut sumber itu juga, Gempa bumi itu berlaku pada kedalaman… Read more

Diskaun Dan Rebat Tol Sehingga 37 peratus

Berita gembira untuk para pengguna lebuh raya di mana pihak konsesi lebuh raya  menawarkan diskaun dan rebat tol untuk musim perayaan ini. Diskaun dan rebat tol ini adalah dari 5 peratus hingga 37 peratus. Pemberian diskaun dan rebat tol itu melibatkan 20 syarikat konsesi yang terlibat dalam mengendalikan lebuh2 raya… Read more

Kereta BMW 325i Fasha Sandha Hilang?

Saya ada baca kosmo hari ni, kata paper tersebut kereta BMW milik Fasha Sandha hilang?. Hm, katanya hilang masa pergi ke salun miliknya. Kawasan tu dekat2 dengan Wangsa Maju. Pastu dikatakan hilang dalam masa 10 minit selepas meletakkan kereta tersebut. Cepat je pencuri tu songlap kereta  tu yer. Macam2 la… Read more

QPR Lawan Kelantan?

Dikhabarkan QPR berminat nak lawan pasukan Kelantan. Tapi itu sebenarnya hanyalah persetujuan lisan antara Tan Sri Anuar Musa dan chairmain QPR iaitu Tan Sri Tony Fernandez. Namun, itu tidak lah rasmi lagi dan keputusan sebenar mungkin akan diketahui dalam masa akan datang. Perlawanan itupun mungkin diadakan semasa rehat antara musim… Read more

Peserta Marathon 100 Tahun

Di Kanada, Fauja Singh telah mengejutkan dunia apabila beliau telah menyertai larian maraton pada usia 100 tahun. Pelari Britain itu telah menamatkan maraton Toronto Waterfront di Kanada sejauh 41.9 km dalam masa 8 jam, 25 minit, dan 16 saat baru-baru ini. Lebih mengejutkan lagi, Singh telah mengatasi 5 orang peserta lain… Read more

Google Lancar Majalah Digital ‘Currents’

 Menurut berita terkini, syarikat enjin pencarian terkenal iaitu Google telah melancarkan majalah digital terbaru yang diberi nama “Current”. Namapun memang ada kaitan dengan terkini bukan. Kepada peminat google boleh la usha2 majalah digital tersebut. Currents dibangunkan sebagai saingan kepada Flipboard dan juga Livestand. Majalah digital ini sesuai bagi peranti mudah… Read more