Tiket Balik Kelantan Dah Habis

Tiket bas ekpress untuk balik ke Pantai Timur terutamanya ke Kelantan telah habis dijual samada secara dikaunter atau secara online. Padahal bulan ramadhan baru bermula. Ini merupakan fenomena biasa di musim perayaan kerana ramai anak perantauan negeri Kelantan yang berada di serata semenanjung samada bekerja atau belajar. Namun masih ada… Read more

Ulat Dalam Nasi Himpit Segera

Berita ini sudah lama berlaku iaitu pada 25 Oktober lalu. Tapi sebagai langkah penjagaan dan maklumat kepada pengguna, ia mungkin boleh dijadikan panduan ketika mereka membelinya dikedai-kedai atau pasaraya. Kejadian ini berlaku kepada seorang ibu bernama Mia. Pada sehari sebelum Hari Raya Aidil Adha lepas, dia ada ke sebuah pasaraya… Read more

Johor Nak beli Mat Yo

Dilaporkan Persatuan Bola Sepak Johor, PBNJ berminat untuk membeli penyerang Kelantan, Norshahrul Idlan Talaha bagi menyarung jersi pasukan negeri itu musim depan. Difahamkan, Norshahrul Idlan Talaha atau lebih dikenali dengan nama  Mat Yo menerima tawaran  RM80,000 daripada Persatuan Bola Sepak Johor (PBNJ) dan persatuan terbabit sanggup menebus kontrak pemain berkenaan… Read more

Khairul Fahmi Che Mat Ditawar Kontrak RM3 Juta

Penjaga gol Kelantan, Khairul Fahmi Che Mat dilaporkan ditawar kontrak sebanyak Rm3 Juta termasuk kos tebus kontrak  RM 800,000 untuk menyarung jersi sebuah pasukan bola sepak lain. Khabar angin mengatakan pasukan itu ialah pasukan Johor. Seperti yang dilaporkan sebelum ini  pucuk pimpinan persatuan bola sepak Johor mempunyai sumber kewangan yang banyak… Read more

Kedudukan Pingat Terkini Olimpik 2012

Untuk mengetahui kedudukan pingat terkini sukan olimpik 2012 yang berlangsung sekarang ni, bolehlah ke laman web rasmi sukan olimpik 2012 berikut: http://www.london2012.com/medals/medal-count/ Pada hari pertama, penguasaan tempat pertama adalah oleh negara China dengan 4 pingat emas. Memang China ada peluang untuk mengekalkan kejuaraan seperti mana tahun 2008. Namun kedudukan pingat… Read more

Azraai Puas Hati

Azraai Khor Abdullah puas hati dengan persembahan pasukan negeri sembilan setakat ini dalam menghadapi persiapan musim bolasepak malaysia 2012. Musim akan dimulakan dengan perlawanan piala sumbangsih menentang Kelantan pada 7 januari 2012. Selain itu, berdasarkan keputusan seri dalam perlawanan persahabatan menentang kelab luar negara, kemajuan pemain2 terutamanya pemain baru agak… Read more

David Beckham Dah Tua Pun Ramai Orang Nak

Dikhabarkan David Beckham akan menyertai kelab bolasepak PSG atau Paris Saint Germain pada tahun hadapan. Ini akan dilakukan apabila kontraknya bersama LA Galaxy berakhir nanti. Nampaknya, Beckham ni masih diminati dan diingini oleh pasukan2 kelab bolasepak. Mungkin kerana skillnya yang masih ada dan boleh digunakan atau kerana kelebihan pemasaran yang… Read more

Perlawanan Kelayakan Olimpik Malaysia Lawan Bahrain

Seperti yang kita tahu, Malaysia telah kepada Syria dalam perlawanan kedua peringkat kumpulan. Sebelum ni pun kita kalah kepada Jepun. Kedua-dua perlawanan kita kalah dengan keputusan 0 – 2. Untuk perlawanan seterusnya adalah dengan pasukan Bahrain. Bahrain juga sama seperti kita iaitu tewas kedua-dua perlawanan. So, kita masih ada peluang… Read more

Kedudukan Terkini Pertandingan Komen Dan Menang

Just nak update sikit tentang kedudukan terkini pertandingan komen dan menang di blog esempoi.com. Pertandingan tinggal beberapa je lagi. Kedudukan sekarang memang sengit. Tempat pertama buat masa sekarang diungguli oleh Zik. Manakala Zik dikejar rapat oleh Ainun dengan ketinggalan hanya beberapa komen sahaja. Sengit juga tu. Manakala tempat ke tiga… Read more

Video Maharaja Lawak Minggu Ke 10

Aku minggu ni balik kampung seminggu lebih, jadi tak sempat nak tengok maharaja lawak minggu ke 10. Pastu, kat kampung plak tak langgan pakej astro warna, so memang tak dapat nak tengok minggu ke 10 punya aksi. Ni 1st time tak tengok masa ditayangkan. So, ada sesiapa pembaca esempoi kat… Read more