E-Tukar Milik Sementara Akan Wajib Digunakan

Menurut berita terkini, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) akan mewajibkan semua syarikat kenderaan terpakai menggunakan sistem baru bagi penjualan kenderaan terpakai. Sistem ini diberi nama e-Tukar Milik Sementara dan diwujudkan dengan tujuan untuk melindungi kepentingan pengguna atau pemilik kenderaan yang menjual kenderaan mereka kepada syarikat kenderaan terpakai. Sistem yang diperkenalkan sejak… Read more

Kuntilanak Oh Kuntilanak..

Maka tersebutlah kisah 3 ekor pontianak yang masing-masing nak tunjuk teror satu sama lain. Lalu diorang pun mengadakan sebuah pertandingan nak tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah,sangat gerun dan menyeramkan. Terus dia… Read more

Keputusan UPSR 2011

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Kurang 7 jam lagi penantian adik-adik kita akan berakhir. Tepat jam 10 pagi esok (17 November 2011) meletus lah debaran yang ditahan selama ini. Adakah target calon-calon UPSR untuk mendapat 5A ini akan tercapai? Mampukah mereka merealisasikan harapan dan cita-cita mereka untuk ke asrama penuh?… Read more

Pondan Belasah Samseng

Kes ini berlaku di Swansea, England. Dua lelaki berpakaian wanita yang membelasah sehingga lembik dua samseng yang menyerang mereka tidak disangkal lagi memiliki tubuh yang sasa,lapor sebuah akhbar. Walaupun berpakaian wanita dan bermekap, Daniel Lurwell dan James Lilley bukan pondan seperti sangkaan dua samseng itu, Dean Gardener dan Jason Fender,… Read more

Renungkan……..

Mungkin ada yang pernah baca cerita ni tapi tak salah kalau aku ingatkan sekali lagi.. Suatu hari pada masa Sembahyang Jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah… Tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. Tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa… Read more

6 Tumbuhan Pelik Pemakan Daging

Daripada semua tanaman aneh di dunia, banyak tanaman yang memerlukan daging, seperti daging serangga, dan mereka adalah tumbuhan karnivor. Semua tanaman karnivor boleh ditemui di daerah dimana tanah memiliki nutrien yang sangat sedikit. Tanaman menarik ini dikategorikan sebagai karnivor karena mereka membuat perangkap serangga dan arthropoda, menghasilkan cairan pencernaan, melarutkan… Read more

100 fakta Menarik Untuk Dikongsi Bersama

1. Sebelum Masehi bahasa inggrisnya adalah B.C (Before Christ). Setelah Masehi adalah A.D (Anno Domini). 2. Ikan hiu kehilangan gigi lebih dari 6000 buah setiap tahun, dan gigi barunya tumbuh dalam waktu 24 jam. 3. Julius Caesar tewas dengan 23 tikaman. 4. Nama mobil Nissan berasal dari bahasa jepun Ni… Read more

6 Sukan Paling Aneh di Dunia

1. Buzkashi Sukan ini merupakan sukan olahraga kebangsaan dari Afghanistan. Sukan yang dinamakan Buzkashi ini dimainkan oleh dua pasukan dalam satu permainan. Kedua-dia pasukan yang bertanding akan berusaha untuk merebut anak sapi yang telah mati. Anak sapi ini kemudiannya akan dilemparkan ke dalam gawang gol dan sekiranya ia tidak dapat… Read more

cerita seram di bukit putus..

Kisah gempar dan menyeramkan ini terjadi kepada seorang lelaki yang bekerja di Seremban. Pada hari tersebut (hari khamis malam jumaat) beliau terpaksa balik ke Kuala Pilah kerana keluarganya mengadakan kenduri arwah. Selesai kenduri lebih kurang pukul 11.00 malam, dia pun terpaksa berangkat balik ke Seremban sendirian walaupun agak lewat kerana… Read more