Siti Bidik M16

Wow.! Hanya tu lah perkataan yang dapat eSempoi keluarkan apabila melihat gaya penyanyi nombor 1 negara, Datuk Siti membidik M16 ketika menjalani sesi latihan menembak Platun Seni Rejimen Askar Wataniah (RAW) yang berlangsung di Kem Perdana Sungai Besi beberapa hari yang lepas. Kata Datuk Siti mengulas mengenai latihan membidik M16 yang… Read more

Nicole “Snooki” Polizzi Tanpa MakeUp??

Korang kenal tak dengan Nicole Polizzi aka Nicole “Snooki” Polizi?? Ala yang kecik genit tue..Kalau tak kenal lagi meh tengok foto dia kat bawah nie..   Ha..kenal tak..?? Apa yang menarik tentang nicole Hari ini adalah dia dengan beraninya telah mendedahkan wajah tanpa make up nya untuk di upload ke… Read more

Harga Dan Gambar Proton Exora Bold

Syarikat kereta nasional Proton, menawarkan dua model baru Exora iaitu Exora Bold dan Exora Prime. Kedua2 varian dikatakan mempunyai kecekapan bahan api yang tinggi dan setanding dengan enjin berkuasa dua liter. Enjin Exora ini dilengkapi dengan CFE Campro 1.6 liter. Dikatakan juga proton Exora model baru ini lebih menjimatkan. Selain… Read more

DARPA: Transformer Kereta, Helikopter & Kapal Terbang

Kereta terbang,,sesuatu yang sangat menarik kan..pasti korang juga tertarik untuk paling tak pun untuk melihat sendiri bagaimana rupanya. DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) sedang berusaha untuk mencipta sejenis kereta terbang yang berfungsi untuk memenuhi keperluan di darat mahupun di udara. Kenderaan ini boleh dikatakan 3 dalam 1 kerana ia… Read more

Alatan Dapur Yang Kool Tapi Kreatif

Sekarang ni, alatan kat dapur pun menarik dan kreatif. Nak tengok contohnya? Meh tengok penuang susu yang kreatif ni: Yang ni plak pemerah buah, agaknya yang ni lagi senang nak perah kot.. hehe: Pemotong bawang yang kreatif macam ni memang mudah, sekali potong je: Yang ni pemotong buah tembikai, sama… Read more

Beg Yang Pelik Tapi Sangat Cool…

Kalau rasa bosan bawak beg yang biasa2 atau simple, meh cari yang beg macam dibawah ni plak, beg yang ada disket: Yang ni plak beg dari besi atau metal, sure bunyi ketung ketang bila berlaga nih: Untuk siapa yang mementingkan masa sesuai pakai beg ni atau yang tak pandai uruskan… Read more

Kereta Terbang Ciptaan India…

Trafik jam memang memeningkan kepala kita, tetapi orang India ada ciptaan canggih untuk menyelesaikan masalah ini.. Nak tau apa caranya, meh tengok gambar dibawah ni: Kereta ni digelar “the flying marutti” oleh penciptanya. Kereta ni guna konsep vacum pada bahagian bawahnya atau dekat tayarnya. Entahla.. macam2 ada sekarang ni..