Berebut Meja Usang, Peniaga bergelar Datuk Seri Didakwa Menyebabkan Kematian

Hanya kerana berebut sebuah meja usang, Seorang Datuk Seri dan anak lelakinya dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini semalam atas tuduhan menyebabkan kematian seorang peniaga air minuman di bazar larut malam, Downtown The Mines, 13 Ogos lepas. Ketika pertuduhan dibacakan di mahkamah mereka mengaku tidak bersalah. Tertuduh Datuk Seri Jaafar… Read more

Lawak Daun Pisang

Cikgu: Joe, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang. Joe: Untuk mencari makanan cikgu. Cikgu: Bagus bagus. Sekarang giliran Wati pulak. Apakah tugas daun pisang? Wati: Untuk membungkus nasi lemak cikgu.. 1 kelas..wakakakakakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..!!! Cikgu: Hmmmm bagus,,,awak berdiri atas meja sampai habis kelas.

Hadiah Untuk Cikgu – Cerita Kelakar Hari Ini

Suatu pagi di dalam sebuah kelas 4 Slow, di sebuah sekolah rendah, di kawasan pedalaman. Cikgu sedang memberikan cadangan kepada murid-muridnya tentang hadiah sempena Hari Guru esok. Cikgu: Saya tak kisah apa-apa jenis hadiah yang kamu nak berikan. Murid: Tapi cikgu, hadiah yang macam mana? Cikgu: Cikgu cadangkan begini, jika… Read more

Ofis Unik

Penah tengok tak ofis yang dibuat 100% dari kadbod. Rajin betul diorang ni buat replika ofis dari kotak kadbod. Dari kerusi meja, bakul sampah, memo, telefon sampai la kepada komputer. Ofis asalnya ade kat gambar paling bawah. Jika anda adalah seorang bekerja keras, setia pada komputer, ini adalah pemandangan yang… Read more

Restoran Pelik di Seluruh Dunia

Terdapat pelbagai bentuk restoran pelik seluruh dunia… Antaranya… 1) Restoran terapung di udara – Ianya terletak di Brussel Belgium. Restoran ini tergantung diudara dan membolehkan anda makan di meja yang terapung di udara.