Keropok Lekor Losong Terengganu Sedap

Pernah makan keropok lekor tak? Kalau sebut keropok mesti dah biasa makan. Keropok lekor pun ramai yang biasa makan. Tapi kalau nak yang betul2 sedap dan rasa yang best, salah satunya adalah keropok lekor losong terengganu. Kenapa namanya ada tambah losong? sebab keropok lekor losong ni asalnya adalah dari kampung… Read more

Cara Menabung Untuk Melancong

Biasanya, kita ni sibuk dengan kerja2 di pejabat, rumah dan sebagainya. Sekali-sekala kita perlulah pergi melancong bawa isteri dan anak2 untuk melupakan seketika kerja2 yang memenatkan tu. Namun, melancong ni sebenarnya memerlukan kos untuk pengangkutan, penginapan dan makan minum. Jadi sebenarnya memerlukan banyak duit, so untuk itu kita kena mengumpul… Read more

Ismail the “Tourist Guide”

Maka tersebutlah kisah seorang manusia yang bernama Ismail. Ismail adalah seorang pemandu pelancong yang baru je join keja. Kalau dah tugas pun pemandu pelancong mestilah selalu bawak pelancong bersiar-siar ke hulu ke hilir.. Untuk memendekkan cerita ni, pada satu hari Ismail membawa sekumpulan pelancong melancong sekitar Istana Negara. Apabila sampai… Read more

Bush Takbur

Satu hari,,George W Bush telah datang ke KL untuk wat lawatan dan melancong sekali gus…. Disebabkan memang dah sifatnya yang sangat takbur dan sombong …. dia telah pun m’ngomen bangunan2 yg terdapat di Malaysia….lalu dia pun tlah berbual dengan pemandu pelancong yang merupakan warganegara Malaysia….berikut adalah terjemahan daripada perbualan diorang….. Read more