Lukisan 3D Di Dinding Rumah

Hmmm…pernah tak korang tengok lukisan ala 3d di tepi-tepi jalan ataupun galeri lukisan? Sekarang, dah wujud satu fesyen baru dimana lukisan 3d nie dilukis di dinding rumah pulak bagi tujuan hiasan rumah. Tentu korang tertanya-tanyakan..cantik ke tak hasilnya nanti.. So..apa kata korang layan dulu gambar-gambar yang disediakan. Pastu kalau nak… Read more

Tatu Unik di Gigi

Pernah tak korang dengar tentang tatu gigi..?? Mesti pertama kali korang dengar kan..?? Untuk pengetahuan korang, tatu gigi ni tengah dok FoFular kat India tau..?? Diorang melukis pelbagai jenis tatu di gigi diorang seperti tengkorak, bunga, haiwan, serangga terbang seperti rama-rama, dan ada yang melukis wajah pemimpin dunia di gigi… Read more

Ada Apa Pada Nama

Kadangkala, nama boleh mempengaruhi peribadi dan cita-cita seseorang. Ada yang elok dan ada  juga yang sebaliknya. Oleh itu, aku nasihatkan korang supaya berhati-hatilah dalam memilih nama untuk bayi korang. Berikut aku sertakan panduan nama dan maksudnya yang korang boleh pilih sendiri..hakhak..!! Rosman – pandai tanam bunga. Karman – pandai baiki… Read more

Misteri Ular di Tangan Ratu Elizabeth

Gambar ular misteri yang melingkar muncul dalam lukisan abad ke-16 yang menggambarkan Ratu Elizabeth I, demikian diberitakan oleh National Portrait Gallery di London. Menurut para pengkaji, ular itu dalam versi aslinya digambarkan sedang melingkar di jari-jari ratu. Namun gambar ular tersebut sepertinya dianggap kurang sesuai oleh pelukisnya di saat terakhir… Read more