Rita Rudaini cabar Jue Aziz

“Saya cabar dia untuk kemukakan bukti apabila dia mendakwa saya menuduhnya mempunyai hubungan dengan suami saya. “Jika dia tidak dapat membuktikan tuduhannya itu, saya mahu dia membuat permohonan maaf secara terbuka,” Itu kata pelakon jelita,Rita Rudaini Mokhtar, 35, yang terkilan dengan kenyataan Jue Aziz yang mendakwa dirinya menuduh wanita itu… Read more

Pesta Buku Antarabangsa KL Bertaraf Dunia

Penganjur Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) mensasarkan pesta buku ini menjadi setaraf Pesta Buku Frankfurt iaitu acara pesta buku yang terbesar di dunia. Sasaran ini ditetapkan untuk dicapai pada 2020 sejajar dengan perkembangan industri penerbitan buku di negara ini. Matlamat ini boleh dicapai sekiranya usaha gigih dari penulis dan… Read more

Bola Hanyut Dari Jepun Ke Alaska Merentasi Lautan Pasifik

Seorang pelajar dari Jepun mendapat kembali bola nya telah hanyut ke Lautan Pasifik semasa tsunami melanda Jepun march tahun lalu. Bola tersebut telah hanyut merentasi lautan pasifik tersebut dan tiba di pantai Alaska yang terletak di benua Amerika Utara. Memang jauh betul bola tu hanyut dan yang menarik telah dijumpai… Read more

Rumah Tangga Rita Rudaini Bak Telur di Hujung Tanduk?

Termenung panjang apabila membaca kisah Rita yang keluar di mana-mana media massa..tak kisah la majalah ker,, blog ker,, surat khabar ker,, BiPop ker,, mana-mana pun ada, yela kita ingatkan panas hingga ke petang, namun rupanya hujan di tengah hari kan..e sempoi tak nak la menyalahkan sapa-sapa atas keretakan rumah tangga… Read more

Panduan Cari Duit Internet Percuma

Just nak kongsi sikit tentang ebook berkaitan dengan panduan cari duit dari internet. Atau kita boleh kata juga menjana duit dari internet. Sebenarnya ada banyak cara, contohnya seperti membuat blog seperti ini. Ini juga boleh mendatangkan duit kepada kita. Untuk lebih lanjut mari baca ebook ini dengan mendapatkan link download… Read more

Pemuda Jatuh Dari Langit

Apabila mendengar kisah misteri yang berlaku di New Jersey, teringat pulak aku dengan tayangan movie yang bertajuk “Time Travel”. Dalam salah satu adegan, watak hero time travel telah jatuh dari bangunan yang sangat tinggi. Namun sebelum tubuhnya menyentuh tanah, dia mengaktifkan peralatan canggih yang dimilikinya, lalu sebuah portal ruang dan waktu… Read more

Ebook PERCUMA – 15 Strategi JIMAT

Salam semua, Apa khabar kepada para pengunjung blog esempoi semua, harap sihat selalu. Di kesempatan ini, saya nak bagi review tentang satu produk ebook yang tak dikeluarkan oleh kasimo. siapa kasimo ni? dia adalah seorang IM dan juga blogger. Dan berbalik kepada ebook yang saya cakap tadi, tajuk ebook tersebut… Read more

Apabila Suami Merajuk..

Ada orang kata, buruk sangat rupanya kalau lelaki merajuk. Tetapi pernahkah anda melihat lelaki merajuk? Pernahkah anda lihat lelaki tarik muka? Sebenarnya semua manusia, tak kira lelaki atau perempuan memang ada perasaan merajuk. Merajuk biasanya terjadi apabila seseorang memendamkan rasa tidak puas hati atau marah terhadap orang yang rapat atau… Read more

Iklan Piala Dunia FIFA yang kreatif

Berikut merupakan koleksi iklan sempena Piala Dunia 2010 yang amat kreatif di seluruh dunia. 1) Kereta Piala Dunia dari jenis Hyundai

Salam Aidilfitri Buat Pembaca eSempoi

Assalamualaikum kepada semua pembaca eSempoi.com Harap korang sihat-sihat la ye, kat sini shifa nak mintak maaf kat korang kalau ade salah silap sepanjang berblogging. Mintak maaf gak kepada pembaca yang agak kecewa bila blog ni tak update2…hehe, sori sangat-sangat. okeh, maskod blog ni pun dah tukar baju raye…tak sabar nak… Read more