Tengkorak tergantung di pokok ditemui Sepang

Dilaporkan rangka milik seorang wanita dijumpai tergantung pada pokok di pintu masuk pentadbiran KLIA, semalam. Menurut Ketua Polis Daerah Sepang, Superintendan Imran Abdul Rahman, tengkorak mangsa tergantung pada pokok manakala rangkanya bersepah di atas tanah. Hasil pemeriksaan mangsa berambut panjang dan memakai seluar jeans serta baju-T.Selain itu pasport milik warga… Read more

Pasangan Kekasih Mati Terbakar.

Kejadian berlaku di Johor Bahru dimana sepasang kekasih maut dipercayai akibat sesak nafas selepas rumah mereka terbakar.Kebakaran yang dipercayai berpunca dari bahagian belakang rumah jenis rumah bandar itu berlaku pada pukul 11 pagi dan menyebabkan kedua-dua mangsa,Ang Lye Hock,52,dan Angielee Ambrose,29,meninggal dunia di tempat kejadian. Lye Hock yang merupakan rakyat… Read more

Fenomena Zombi Dari Segi Saintifik.

Memandangkan filem seram amat diminati ramai,terutamanya filem yang melibatkan karakter Zombi.Malah,terdapat juga agensi yang ditubuhkan di Barat khas untuk mengkaji berkenaan Zombi. Filem Zombi kebanyakannya sama sahaja cara penyampaian ceritanya.Tetapi adakah anda pernah terfikir sejauh mana kewujudan Zombi ini?Melalui kajian yang telah dijalankan,mereka menyelidik mengenai otak,deria,sistem peredaran darah,suhu badan dan… Read more

Suami Isteri Saman Polis Atas Kecuaian Tembak Mati Anak Mereka

Bila baca kisah makcik dan pakcik ni kesian pula dekat diorang. Anak mereka telah di tembak oleh polis yang berpakaian preman dan lebih memilukan telah menyebabkan kematian kepada mangsa yang tidak bersalah itu. Mengikut laporan Bernama, mangsa, Mohd Afham telah ditembat oleh polis berpakaian preman. Kejadian berlaku ketika pelajar Kolej… Read more

[Gambar] Al-Quran sebesar setem

Dilaporkan Seorang pesara tentera memiliki Al-Quran kecil sebesar setem surat dan dipercayai berusia hampir 80 tahun. Menurut empunya Al-quran itu, Mahadi Othman 41, memberitahu Al-quran itu adalah milik keluarganya turun-temurun yang disimpan setelah bapanya meninggal dunia 3 bulan lalu. Beliau memberitahu bahawa dia telah mengambil Al-Quran itu untuk disimpan, selepas… Read more

Gambar Kad Pengenalan Perdana Menteri Malaysia 1957-2009.

Kad pengenalan telah mula diperkenalkan sebelum Malaysia merdeka lagi.Tujuan utamanya adalah untuk menyelesaikan masalah pengecaman pengganas komunis.Dalam tempoh itu,Malaysia masih lagi dihantui pengganas komunis yang ingin menuntut kemerdekaan daripada jajahan British.Pengenalan kad pengenalan atau Identity Card oleh penjajah British ini telah menyukarkan sedikit-sebanyak penyamaran pengganas komunis. Dari masa ke semasa,kad… Read more

Budak maut rumah dirempuh Kereta Mercedes

Seorang budak berusia 2 tahun maut manakala ibunya pula cedera apabila sebuah kereta berwarna putih merempuh rumah kedai di Kampung Dalam Rhu di tumpat,Kelantan kelmarin. Kejadian dikatakan berpunca dari seorang pemandu yang terlelap tidur ketika memandu kereta sebelum terbabas. Kereta yang dipandu seorang lelaki itu merempuh dinding konkrit rumah kedai… Read more

Dua pelajar Malaysia Maut dalam kemalangan di Russia

Dua pelajar Malaysia maut dan lima yang lain cedera dalam kemalangan jalan raya di Russia lewat malam tadi, demikian menurut duta besar Malaysia ke Russia, Datuk Zainol Abidin Omar, hari ini. Pelajar Malaysia yang meninggal dunia itu ialah Adzreen Binyati,22, pelajar tajaan Jabatan Perkhidmatan Awam dari Putrajaya dan Hanisah Muhd…. Read more

Whitney Houston Meninggal Dunia

  Gempak banget..!! Baru-baru nie, dunia dikejutkan oleh kematian mengejut seorang penyanyi Hollywood iaitu Whitney Houston. Dia ditemui meninggal di hotel penginapannya di Beverly Hilton Hotel pada pukul 3.55 petang pada usia seawal 48tahun. Punca kematiannya masih belum dikenalpasti. Houston mempunyai seorang anak perempuan bersama dengan bekas suaminya, Bobby Brown… Read more

Pengantin Baru Dikelar dan Ditikam

Kejam sungguh dunia hari ini yek..saban hari semakin banyak kes wanita dan budak-budak yang tak berdosa dijadikan mangsa pembunuhan atau penderaan. Hmm..nak jadi ape agaknya dunia sekarang nie..takyah tengok jauh ar, macam kes yang berlaku 2 hari yang lepas, seorang pengantin yang baru 6 bulan mendirikan mahligai bahagia telah dikelar… Read more