[Gambar] DAP Guna Treler Kempen ‘Ubah Sekarang Bersihkan Malaysia’

Kreatif, itulah yang boleh dikatakan dalam aktiviti berkempen Pakatan Rakyat bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke 13  tidak lama lagi. Sebelum ini PKR  berkempen dengan Bas Jelajah Merdeka Rakyat mereka ke beberapa tempat diseluruh negara. Dilaporkan tengah hari tadi, DAP pula telah melancarkan Treler ‘Ubah Sekarang Bersihkan Malaysia‘. Memang gempak… Read more

Bas Jelajah Pakatan Rakyat, Disimbah Cat dan Dipecahkan Cermin

Bas yang digunakan oleh Pakatan Rakyat untuk untuk menggerakkan Jelajah Merdeka Rakyat dilaporkan telah diserang oleh sekumpulan pemuda kira-kira jam 5 pagi tadi ketika bas itu diletakkan di hadapan Pasar Siti Khadijah, Kota Bharu, Kelantan. Perbuatan merosakkan bas ini dengan menyimbah cat merah dan cermin dipecahkan disyaki dilakukan oleh ‘samseng… Read more

Bukan Bebas Sepenuhnya

“Negara di seluruh dunia yang kononnya merdeka,hakikatnya tidak bebas.Mereka tidak benar-benar merdeka sebaliknya dikawal oleh kuasa-kuasa besar” .Tegas Tun Dr Mahathir Mohamad dalam entri terbaru blognya chedet.cc “Jadi apabila bercakap soal kebebasan rakyat sesuatu negara  sepatutnya membabitkan kebebasan kemerdekaan sesebuah negara”.Katanya lagi Tegas beliau,masyarakat dunia perlu melihat hampir tiada kebebasan… Read more

Projek Menara 100 Tingkat Mula Tahun Depan

Menurut bakal pemilik menara tersebut iaitu PNB, projek tersebut akan dimulakan tahun hadapan. Projek dijangka dapat dimulakan sekiranya  tempahan rekaan diterima DBKL. Projek menara yang diberi nama Menara Warisan Merdeka itu seperti diwarwarkan sebelum ini akan mendatangkan kos pembinaan sebanyak 5 Billion. Suatu nilai yang sangat besar. Setelah projek itu… Read more

Pemerintah Baru Bermasalah Dengan Facebooknya

ZAGREB – Presiden Croatia yang baru menghadapi masalah baru-bagaimana untuk menerima beribu-ribu sahabat dalam Facebook. Ini kerana Facebook hanya mengehadkan sebanyak 5000 kenalan sahaja di dalam Facebook sedangkan senarai menunggu untuk menjadi kenalan Facebook Ivo Josipovic berjumlah 7000 orang lagi. Isu tersebut telah merendahkan imej Ivo Josipovic sebagai pemerintah baru… Read more

Salam Merdeka, 1 Sept bermula

Salam merdeka semua, maaf sebab tiada post untuk beberapa hari. Busy dengan hal peribadi dan tugasan. hey, 1 September dah mula, takkan semangat merdeka dah hilang…merdeka tetap merdeka =) KUALA LUMPUR: Tiada sebarang sambutan ambang merdeka akan diadakan di dua lokasi utama sambutan itu seperti tahun-tahun sebelum ini iaitu di… Read more

Kenangan dahulu.

Kuala Lumpur sekarang penuh dengan kemajuan. Bangunan tinggi – tinggi.. Berwarna warni dengan ragam manusia. Sekarang kuala lumpur penuh dengan kunjungan, siang mahupun malam. Mesti ada antara kita yang belum pernah tahu wajah disebalik kemegahan yang ada sekarang kan? Bagaimana wajah kuala lumpur yang dahulu nya? Bagi yang pernah mengalami… Read more

Basikal Lipat-Lipat

Dulu time kecik-kecik teringin nak lipat-lipat basikal masuk dalam beg senang sikit…hehe. Sekarang basikal ni dah direka pun. Lipat pastu masuk dalam beg. Smart tu memang la Tapi…..berat dier 5.5kg. Tak larat aku nak bawak..huhu :nangis2:

Kartun “Mahathir Mohamad”

Jalan-jalan kat kedai buku popular, pastu tertarik dengan tajuk buku ni “mahathir mohamad”. Terus aku beli. Buku ni menceritakan kisah Tun Mahathir dari kecik sampai lah dia letak jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia. Ape yang best, buku ni dalam bentuk komik… lagi senang nak paham. Ni serba sedikit sedutan daripada… Read more

Keistimewaan Wanita

1. Doa wanita lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah S.A.W akan hal tersebut,jawab baginda: “Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia.” 2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 orang lelaki yang… Read more