Nilai Sebuku Roti.

Semasa perlawanan UEFA Cup antara Athletic Bilbao(Spain) dan Trabzonspor(Turki),salah seorangn penyokong Bilbao cuba untuk mengalih perhatian penjaga gol Trabzonspor,Tolga Zengin dengan melemparkan sebuku roti kepada penjaga gol tersebut. Tetapi Tolga Zengin telah mengutip roti tersebut dan meletakkannya di dahi.Kemudian beliau memberikan roti tersebut kepada pengawal keselamatan bagi mengelakkan roti tersebut… Read more

Wanita Hamil Terkejut Ular Sawa Dalam Bonet Kereta

Seorang wanita hamil 5 bulan terkejut apabila mendapati seekor ular sawa berada didalam bonet enjin keretanya. Kejadian itu disedarinya apabila dia yang baru tamat syif kerja ingin pulang ke rumah sebelum mendapati enjin keretanya bunyi seperti kebocaran gas. Ketika dia cuba memeriksa enjin keretanya itu, dia menjumpai seekor ular sawa… Read more

Cara Tradisional Menjaga Rambut Sihat dan Lurus

 Rambut Lurus Menawan Untuk rambut yang lurus menawan, pastikan rambut korang sentiasa dilembapkan dan urut kulit kepala korang kalau korang tak nak basahkan rambut korang. Langkah ini penting untuk memastikan perjalanan darah di kepala sentiasa lancar dan membolehkan rambut tampil berseri-seri dan menawan sepanjang masa. Untuk meluruskan rambut secara tradisional,… Read more

Senam Seni ala Sinchan..hohoho..

Disini kitorang nak kenalkan sejenis senam seni yang terbaru.. Senam seni ini hanya mengambil masa 7 minit untuk dilakukan..ikutla arahan ni betul2 yek… ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up.. tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher.. wa..wa.. aaaaaaaaa…. gerak kekanan kemudian ke kiri.. kemudian,,gerak… Read more

Anak Kembar Ku..

Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka… Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, “Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.” “Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,” kata lelaki… Read more

Abu Buang Batu

Cikgu: Kenapa awak lambat, Abu? Abu: Saya lempar batu ke dalam sungai cikgu.. Cikgu: Kenapa nak kena lempar batu pulak? Abu: Sebab batu bagi berat sampan cikgu.. (kebetulan diorang datang ke sekolah naik sampan.) Cikgu: Kamu pulak, Leman? Leman: Saya tolong Abu buang batu, cikgu.. Cikgu: Berat ke batu tu?… Read more

Satelit Russia Terhempas di Siberia Selepas Dilancarkan

Menurut berita terkini, sebuah satelit milik Russia terhempas ke Siberia setelah beberapa minit berlepas dari tapak pelancarannya. Satelit itu terhempas diberitakan kerana terdapat masalah pada roket pelancarannya. Ini merupakan suatu yang memalukan bagi pihak Russia kerana ianya merupakan satu kegagalan bagi program angkasa lepas mereka. Satelit itu dikatakan gagal memasuki… Read more

Kereta BMW 325i Fasha Sandha Hilang?

Saya ada baca kosmo hari ni, kata paper tersebut kereta BMW milik Fasha Sandha hilang?. Hm, katanya hilang masa pergi ke salun miliknya. Kawasan tu dekat2 dengan Wangsa Maju. Pastu dikatakan hilang dalam masa 10 minit selepas meletakkan kereta tersebut. Cepat je pencuri tu songlap kereta  tu yer. Macam2 la… Read more

Bini Cerewet..

Pada suatu ketika di Jepun hiduplah seorang lelaki yang sederhana, namanya Oda. Ia memiliki seorang isteri yang sangat cantik dan sangat disayanginya. Namun sang isteri mempunyai perangai yang buruk, iaitu teramat cerewet sekali. Selain itu sang isteri tersebut juga suka mengumpat dan bercakap dengan kuat hingga boleh menyakitkan telinga. Jiran… Read more

Malaysia vs Indonesia Sukan Sea 2011 kebanggaan Malaysia!

  Harimau Malaya masih lagi menjadi bualan setiap orang di Malaysia. Perlawanan yang berlansung di Stadium Gelora Bung Karno itu, meriah dengan nyanyian ‘Negaraku’ yang berkumandang sejurus penjaga gol Indonesia gagal menyekat kemaraan bola sepakan pemain Malaysia ketika sepakan penalti dilakukan. Penyokong Garuda yang kelihatan sangat kecewa dengan keputusan itu… Read more