Minuman Bergula Risiko Penyakit Gout Bagi Wanita.

Semua orang sedia maklum jika gula diambil secara berlebihan akan mengakibatkan banyak penyakit terutamanya kencing manis.Tetapi kali ini saya membawakan info yang berlainan daripada yang sebelum ini.Meminum minuman yang tinggi fruktos seperti soda dan jus oren berasosiasi dengan meningkatnya risiko gaut kepada wanita berdasarkan kajian oleh penyelidik Harvard School public… Read more

Guna COKE pun boleh buat Bateri

Satu konsep model handphone yang menggunakan minuman ringan seperti COCA-COLA dicipta oleh seorang desinner ni. Uniknya, sambil pakai hp, korang boleh minum la kan. Konsep ni tak ubah macam botol air handphone yang budak darjah satu bawak tu..haha. Coke ni memang banyak carbohydrates (gula), jadi ia memang cukup untuk menghasilkan… Read more