Pengsan di Malam Pertama

Alkisah, seorang pemuda miskin bernama Jamil, berasal dari Benut, Pontian. Keluarganya hanyalah keluarga sederhana.Tidaklah disebut miskin. Ayahnya sehari-hari bekerja sebagai tukang jahit dikampungnya. Karena kegigihannya, Jamil berjaya melanjutkan pelajaran hingga ke UTM walaupun dengan perbelanjaan seadanya. Semasa semester 3 di kampus, Jamil jatuh hati pada seorang gadis bernama Ayu Sofea,… Read more

Bahan Rahsia Coke adalah….

Coca cola merupakan salah satu daripada minuman berkarbonat paling terkenal di dunia.,ia digemari oleh semua lapisan masyarakat tanpa mengira kaya mahupun miskin, tua atau muda. Namun, tahukah anda apa bahan utama yang terdapat dalam minuman tersebut..?? jeng jeng jeng..!! :confused: jawapannya adalah…… AIR LIUR..!! Pelik tapi benar..ini adalah satu fakta.!… Read more

Bas Sekolah di Jepun

Apa yang menariknya pasal bas Sekolah di jepun??? Mesti la lagi canggih kan. Haa…ni la bas sekolahnya, luar nampak macam biasa tapi dalam…. waa…terkejut tengok, best giler la siap dengan komputer. Maknanya korang takde la boring time nak pegi sekolah. boleh online facebook kejab. ni pulak gambar bas di india,…… Read more

Komuniti yang tinggal di Kawasan Perkuburan

Hurm, kesiannye tengok diorang ni. Agaknya miskin sangat sampai kene duduk kat kat kawasan perkuburan…ish,ish. Hidup kat kubur, mati pun kat kubur…hurm