5 Gaya Rambut Yang Membuat Wajah Tampak Kurus

Kepada golongan wanita yang inginkan wajah yang kelihatan kurus dengan gaya potongan rambut moden,di sini terdapat 5 jenis potongan rambut yang tepat.Dengan ini,wajah yang kelihatan tembam juga dapat disembunyikan. 1.Layer Potongan rambut secara layer akan memberi efek tirus pada wajah dan membuatkan rambut kelihatan penuh.Layer juga memiliki potongan-potongan yang mampu… Read more

Trick Art Museum Dapat Pengiktirafan Malaysia Book of Records

Dilaporkan Muzium seni helah pertama Malaysia atau dikenali Trick Art Museum di i-City, Shah Alam, berjaya mendapat pengiktirafan Malaysia Book of Records (MBOR), semalam. Sijil Malaysia Book of Records disampaikan Presidennya, Datuk Danny Ooi kepada Pengerusi Eksekutif i-Berhad, Tan Sri Lim Kim Hong dan Pengarah Pemasaran i-Berhad, Monica Ong di muzium… Read more

Jambatan Jerami.

Jambatan gantung yang diperbuat daripada jerami ini terletak di Peru atau lebih tepat lagi di selatan Canas berdekatan Cuzco.Memang sesuatu yang di luar jangkaan apabila jerami pun boleh dijadikan sebagai jambatan tetapi inilah hasil usaha daripada kesungguhan penduduk setempat mencari alternatif untuk membuat laluan perhubungan.Kepanjangan jambatan ini ialah 120 meter…. Read more

Panggung Anniversari disuntik elemen futuristik

Panggung Anniversari di Taman Botani, Tasik Perdana Kuala Lumpur, telah disuntik dengan elemen futuristik bagi menyerlahkan struktur seni binanya yang dulunya kelihatan suram . Dilaporkan banyak perubahan yang dapat dilihat antaranya dari segi kemudahan awam seperti tandas, bilik orang kenamaan dan lain-lain. Panggung itu merupakan satu kebanggaan rakyat Malaysia walaupun… Read more

Browse Internet Dengan Lambai Tangan? Boleh ker..?

Sekumpulan mahasiswa di makmal Massachusetts Institute of Technology (MIT) telah menemui cara baru yang lebih moden untuk melayari internet dalam kajian menyeluruh mereka. Mereka telah menemui cara untuk melayari internet hanya dengan melambai tangan mereka dan tidak perlu untuk menekan tombol keyboard dan tetikus lagi. Kumpulan mahasiswa ini yang menamakan diri… Read more

Spesies Terbaru Haiwan Pelik

Dengan keadaan masyarakat moden dengan penggunaan pelbagai teknologi canggih, para penyelidik berjaya menemui pelbagai spesies haiwan pelik yang amat jarang ditemui di dunia. Haiwan-haiwan ini tersorok di tempat-tempat paling terpencil di dunia dan korang pasti terpegun melihat spesies aneh ini..watch out..!!!! :study: 1. Viperfish    2. Yeti Crab    3…. Read more

Kahwin Lambat Punca Kesuburan Turun

Sekarang ni ramai antara kita yang kahwin lambat atas pelbagai sebab tertentu. Fenomena ini memang menjadi2 pada zaman moden sekarang ini. Ramai yang lebih mementingkan kerja serta mengutamakan kehidupan peribadi. Selain itu, faktor kewangan juga menjadi penghalang untuk kahwin awal. Namun, menurut kajian terkini, kahwin lambat menjadi salah satu faktor… Read more

Rekabentuk Katil Yang Sempoi

Katil ni bukan tempat tidur je, tapi ada juga yang direka untuk bentuk yang dapat menarik perhatian, mari kita tengok contoh2 rekabentuk katil yang pelik dan moden: Yang ni mesti lembut sekelilingnya: Kalau yang ini sesuai untuk budak2: Untuk orang suka makan, hehe: Yang ni tak tau la best ke… Read more