Wang Kertas Baru Dilancar

PM merasmikan pelancaran wang kertas baru hari ini. Kebanyakan atau semua not rasanya telah ditukarkan kepada rekabentuk baru. Duit RM20 pun ada kembali dengan menggunakan warna lama iaitu warna keemasan. Kalau nak tengok duit2 baru tersebut tunggulah bila dah ada kat pasaran nanti atau leh je tukar kat bank. Hehe…. Read more

Menipu Untuk Dapatkan Bantuan Rakyat

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.. Setelah semalam borang bantuan rakyat 1 Malaysia keluar, kini timbul berita yang kurang senang diperdengarkan. Teramat kesal sebab boleh juga ada pihak yang sanggup berbuat demikian. Sedih berita yang kami terima ini, apabila ada juga pihak yang memohon bantuan ini dengan cara penipuan. Menteri Kewangan Kedua, Datuk… Read more

Teka Teki : Sila Jawab Ye

Teka teki special ini diolah berdasarkan kejadian benar yang berlaku di Perancis. Begini, suatu hari seorang tauke kedai bunga yang berasal dari Jerman pergi ke 1 kedai gunting rambut. Selepas gunting, lelaki Jerman itu pun hulurkan duit, tapi si tukang gunting rambut berkata, “tak apa cik, sekarang saya tengah buat… Read more

Kalau Sampai Ipoh..

Suatu hari, seorang ibu menghantar anaknya yang baru berusia 5 tahun menaiki bas ekspres Kuala Lumpur – Kangar. Ibu itu berpesan pada pemandu bas “Encik.. tolong tengokkan anak saya ya… Nanti kalau sampai di Ipoh… cakap pada anak saya.” Sepanjang perjalanan, si anak ini cerewet sekali. Setiap seminit dia akan… Read more